Чи можна вакцинуватись від COVID-19, якщо немає декларації?

В Україні розпочався 5-й етап вакцинації. Це означає, що всі охочі віком від 18 років можуть щепитись від COVID-19.

Декларація з сімейним лікарем для щепленнявід COVID-19 не обов’язкова.Якщо людина не має декларації із сімейним лікарем,необхідно взяти із собою на щеплення паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Якщо у найближчому пункті щеплення відмовлять у вакцинації через відсутність декларації, повідомляйте про такі випадки в контакт-центр МОЗ України з питань COVID-19 за телефоном: 0 800 60 20 19.

Пацієнт без декларації може щепитися: у найближчому пункті щеплення, у центрі масової вакцинації або у складі робочого колективу від 50-ти людей, до якого приїде мобільна бригада. Також мобільна бригада приїде до маломобільних громадян.

Звертаємо увагу, що усі вакцини, схвалені ВООЗ для екстреного застосування, потребують дводозного введення, окрім вакцини від Johnson&Johnson. Кожна людина, яка отримала першу дозу вакцини проти COVID-19 гарантовано отримає другу. Це стосується і пацієнтів без декларації.

Вакцинація для людини є безоплатною. Оплату роботи мобільних команд, які проводять щеплення, здійснює Національна служба здоров’я. Договір на пакет вакцинації від COVID-19 станом на 11 серпня мають понад1 000 надавачів послуг, з них - 27 приватних. Станом на 11 серпня НСЗУ виплатила понад75 мільйонів гривень закладам за проведену вакцинацію.

Дуже важливо, щоб дані про щеплення кожного пацієнта були коректно внесені до електронної системи охорони здоров’я. Ці дані можуть бути використані для створення міжнародного свідоцтва про вакцинацію чи ковідного сертифікату. Тож пацієнтам потрібно звертати увагу, на те, щоб медичні працівники вносили дані про проведене щеплення в електронну систему охорони здоров’я.

Щоб зробити щеплення, необхідно записатись у найближчому пункті щеплення. Знайти перелік пунктів щеплень можна на сайтіvaccination.covid19.gov.ua, а також, зателефонувавши до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я за номером 0 800 60 20 19.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram