Актуальні новини в сфері медицини. Де знайти перевірену інформацію для медиків?

Відповідальність медичного працівника за свої дії має бути абсолютною, адже на кону здоров'я та навіть життя пацієнта. Це означає потребу у по-справжньому надійних джерелах інформації для пошуку новин у сфері медицини. Однак де такі джерела знайти? Адже у інформаційну добу перевірка на правдивість кожної статті або допису на медичну тематику може стати реальною проблемою. Втім, є джерела, яким можна довіряти, і є способи, за допомогою яких медики можуть знайти цікаву, корисну для себе і, головне, надійну інформацію. Одним з таких є портал для лікарів Medznat — інформаційний ресурс для професіоналів в світі медицини.

Які міжнародні ресурси можуть можуть стати джерелом інформації для медика

Медицина розвивається досить стрімко – розробляються як нові, більш дієві, методи лікування вже відомих хвороб, так і розвивається загальна стратегія надання медичної допомоги. 

Всі сайти, надані у цьому матеріалі, рекомендовані Міністерством охорони здоров’я України.

Аби тримати руку на пульсі сучасних тенденцій, слідкувати за новинками і постійно вчитися для покращення якості власної роботи, можна скористатися цілою низкою перевірених ресурсів:

  • Epocrates – дуже велика база даних, присвячена лікам, роботі з лабораторними показниками, різноманітній нозології. Інформація перевірена. Сайтом користуються тисячі лікарів по всьому світі, адже цей ресурс є чимось на кшталт надійного довідника, куди зайти можна як з комп’ютера, так і з іншого електронного девайсу.
  • NEJM – найстаріший, а відтак найавторитетніший, найпопулярніший та найнадійніший медичний журнал сьогодення. У ньому публікуються перевірені дані про різні медичні дослідження, а також є огляди й статті на різні медичні теми.
  • WebMd – портал, присвячений новинам у галузі медицини. Має репутацію надійного та перевіреного джерела інформації.
  • UpToDate – ресурс, присвячений цікавим дослідженням та новинам про розробку нових схем лікування. Окремо слід відзначити, що перевага сайту – простота у подачі інформації.
  • Medscape – сайт, який допоможе бути у курсі останніх новин, розробок, технологій та змін у світі медицини. Важливі статті, думки лідерів галузі, дані про актуальні дослідження – все це тут.

Всі ресурси у цьому списку є англомовними міжнародними сайтами з багатотисячною аудиторією. Використання поданої у них інформації буде корисним лікарям незалежно від спеціальності та віку.

Як знайти хороший медичний блог

Бажання деяких лікарів створити власний блог для того, щоб ділитися знаннями та обговорювати актуальні теми. Деякі такі блоги стали популярними на міжнародному рівні, і їм цілком можна довіряти. Є і значно менш відомі ресурси, створені лікарями, які приділяють блогінгу відносно небагато часу, але розміщують перевірену інформацію. Довіряти їм можна лише за умови посилання на інші джерела, наявності у лікаря хорошої репутації та підтвердженого досвіду багаторічної практики. Всі сайти, на які були посилання у цьому матеріалі, рекомендовані Міністерством охорони здоров’я України.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram