Для 7 млн українців полегшать доступ до медицини: Кабмін підтримав постанову МОЗ і МВС про єдиний аеромедичний простір

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні», розроблений Міністерством охорони здоров’я спільно з Міністерством внутрішніх справ, підтримали на засіданні уряду.

Впровадження цього пілотного проєкту, за словами його розробників, дозволить підійняти надання екстреної медичної допомоги в регіонах, залучених до нього, на якісно новий рівень. А також гарантуватиме щонайменше семи мільйонам громадян можливість отримати максимально швидкий доступ до вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в ситуаціях, що загрожують їхньому життю та здоров’ю. Іншими словами – люди з найвіддаленіших куточків країни зможуть вчасно отримати медичну допомогу.

Також функціональне об’єднання можливостей суб’єктів державної авіації та національної системи трансплантації дозволить забезпечити своєчасне транспортування донорських органів у межах усієї території України.

«Те, що ми інколи бачили в фільмах і багато хто вважав неможливим в Україні, тепер стало можливим. Було б бажання. Що нам дає створення єдиного аеромедичного простору? Швидкість, кількість врятованих життів буде збільшуватися. Окрім трансплантації, це ще надання екстреної медичної допомоги. До пілотного проєкту приєдналися вже 38 закладів охорони здоров'я, і їх кількість буде збільшуватися», – зазначив міністр охорони здоров’я, розповідаючи про цей проєкт на конференції, присвяченій трансплантації та донорству.

Початок реалізації пілотного проєкту заплановано на 1 квітня та 1 травня 2021 року для Львівської та Київської областей відповідно. Поступово система аеромедицини охопить усю країну.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram