“Медичні закупівлі” отримали перші набори для 600 тис. ПЛР-тестувань

8 вересня державне підприємство «Медичні закупівлі України» отримало 6250 наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2.

Кожен набір містить 96 ПЛР-тестів. Таким чином 6250 наборів дозволять провести 600 тисяч досліджень. Усього, завдяки закупленим ДП МЗУ наборам, можна буде провести 4 млн ПЛР-тестувань.

Це - перша партія з 41667 наборів, які “Медичні закупівлі” закупили 23 липня 2021 року. Відповідно до орієнтовного графіку поставок, який надав постачальник, також очікуються поставки до 10 жовтня (15625 од) та до 15 грудня (19792 од).

Перша поставка, яку прийняли фахівці ДП МЗУ, оплачується за рахунок державного бюджету України. Дві наступні, які складатимуть 85% закупівлі, фінансуватимуться за рахунок надходження коштів кредиту в рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів Українита Державним секретарем її Британської Величності, що діє через Департамент з гарантування експортних кредитів, який функціонує як Агентство експортного фінансування Сполученого Королівства (UK Export Finance – UKEF).

Відповідно до отриманого роз’яснення від МОЗ від 24.11.2020, однією з умов надання пільгового фінансування є те, що закуплені за кредитні кошти товари мають містити не менше 20% рівня залучення (локалізації) британських виробників до виробництва.

Нагадаємо, що в межах проведення закупівлі ДП МЗУ уклало контракт із постачальником, що надав найбільш економічно вигідну пропозицію та заощадити 16,7 млн фунтів (622 млн грн.) коштів платників податків. Постачальник пройшов перевірку ДП “Медичні закупівлі” та отримав належну авторизацію з боку UKEF.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram