МОЗ робить психіатричну допомогу доступнішою для пацієнтів

Міністерство охорони здоров’я України ініціювало запровадження трьох пакетів медичних послуг, що передбачають допомогу пацієнтам із психіатричними захворюваннями. Їх фінансуватимуть з бюджету в рамках Програми медичних гарантій із 1 квітня цього року. Про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Зокрема, Національна служба здоров'я України контрактуватиме такі послуги, як надання стаціонарної медичної допомоги дорослим і дітям, лікування осіб із психіатричними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів, психіатрична допомога, яку надають мобільні мультидисциплінарні команди.

«Мобільні мультидисциплінарні команди – це новий пакет медичних послуг, впровадження якого дасть змогу підвищити доступність медичної допомоги для пацієнтів. А також створити систему кризового консультування та покращити надання первинної медичної допомоги», – сказала Ірина Микичак.

За словами заступниці міністра, у 2021 році НСЗУ укладе договори з усіма закладами, які будуть відповідати вимогам і надаватимуть послуги у сфері психіатричної допомоги. Наразі розроблено наказ МОЗ про затвердження положення про мобільну мультидисциплінарну команду надання психіатричної допомоги. Він регламентує засади організації її роботи та забезпечення доступності послуг з охорони психічного здоров’я.

Загалом з 1 квітня 2020 року, відколи розпочали реалізацію Програми медичних гарантій, на фінансування 354 закладів, які надають послуги у сфері психічного здоров’я, виділили понад 2,8 млрд грн.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram