Прем’єр-міністр України закликав всіх українців вакцинуватись і захистити себе і своїх рідних від коронавірусу

За півтора року боротьба з пандемією коронавірусу продовжує залишатися пріоритет роботи та викликом для країни й Уряду. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спілкування з народними депутатами України.

«Двома основними опорами в боротьбі з коронавірусом є, по-перше, вакцинація, а, по-друге, підготовлена медична система, спроможна реагувати на ймовірні виклики під час пандемії», - наголосив Денис Шмигаль.

Крім того, Прем’єр-міністр України зазначив, що вакцинація стабільно набирає обертів, і є особливо важливим на фоні появи нового штаму коронавірусу Delta. Також він повідомив, що шостий тиждень поспіль спостерігається рекордна кількість щеплень. Денис Шмигаль навів приклад: «Так за минулий тиждень зроблено більше ніж 560 тис. щеплень, на позаминулому тижні більше ніж 440 тис. щеплень, а 1 млн щеплень зроблено за два тижні липня».

Також він нагадав, що вакцинація в Україні відбувається на базі трьох платформ: мобільні бригади, пункти щеплення та центри вакцинації.

Крім того, Денис Шмигаль підкреслив, що, не дивлячись на відносно спокійну ситуацію з Covid-19, необхідно посилювати спроможність медичної системи. У зв’язку з цим триває додаткове переобладнання в лікарнях, відбувається централізоване підведення кисню в лікарні. За його інформацією, наразі забезпечення ліжкового фонду киснем становить 95%, зайняті ліжка – становить лише 8%.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram