Столичний Охматдит має працювати на повну

Проєкт запуску інноваційного корпусу Охматдиту реально завершити в 2021 році і нарешті поставити крапку в цій 10-річній історії добудови. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на виїзному засіданні Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування ВРУ, що відбулось 9 липня саме в цьому корпусі НДСЛ “Охматдит”.

“Ця історія розпочалася у 2011 році, коли лише замовили проєкт нового корпусу. Я хочу, аби у 2021 році ми завершили цей проєкт, і він нарешті запрацював повністю. Це реально зробити, якщо не блокувати тендерні процедури та не зупиняти постачання обладнання. Кожен день таких затримок ставить під ще більшу загрозу життя та здоров’я маленьких пацієнтів, які чекають на лікування. Проєкт реально завершити у 2021 році й нарешті поставити крапку в цій 10-річній історії добудови”, - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він також зазначив, що зараз Охматдит щороку надає допомогу 20 тисячам дітей з усієї України. Тут проводять близько 10 тисяч складних операцій у більш ніж 80 відділеннях. 28 тисяч дітей отримують невідкладну допомогу в травматологічному пункті лікарні. Понад 65 тисяч маленьких пацієнтів отримують тут консультації.

“При повному запуску нового корпусу Охматдит збільшить свою потужність відповідно до вимог часу. Тут зможуть лікувати понад 32 тисячі пацієнтів та проводити понад 18 тисяч надскладних операцій на рік. Тут також зможуть здійснювати понад 100 трансплантацій кісткового мозку, якого вже потребують наші маленькі пацієнти. Різниця в нинішніх і можливих після завершення проєкт цифрах - це потреба наших пацієнтів”, - каже Віктор Ляшко.

Всього в 2021 році виділено понад мільярд гривень на дооснащення Охматдиту. Більшість коштів або вже спрацювали - укладені договори з постачальниками, або завершені тендерні процедури. Але поруч з цим, відкриті торги на унікальне та коштовне обладнання сумарною вартістю понад 300 млн грн заблоковані. Постачальники скаржаться один на одного в АМКУ, але весь цей час страждають пацієнти.

“Міністерство охорони здоров’я України має алгоритм розв'язання цієї проблеми. І ми запропонуємо Уряду ці стратегії. Нам важливо, аби пацієнти якомога швидше отримали доступ до лікування. Так само нам важливо забезпечити прозорість всього процесу”, - підсумував Міністр.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram