Третя хвиля COVID-19: Кличко каже, Київ може потрапити у "червону" зону за тиждень

КИЇВ. 17 березня. УНН. У столиці спостерігається складна ситуація з захворюваністю на COVID-19. Максимум через тиждень Київ може опинитися в "червоній" зоні епідемічної небезпеки щодо поширення коронавірусу. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив мер Києва Віталій Кличко, передає УНН.

Цитата:

"Динаміка розповсюдження хвороби стала дійсно загрозливою... і ми можемо повернутися до локдауну", - сказав Кличко.

На уточнююче запитання, коли ж Київ може потрапити у "червону" зону у разі, якщо зараз не посилити карантинні обмеження, мер столиці відповів: "Я думаю, що час йде на декілька днів, максимум тиждень".

Деталі

Кличко зазначив, що звернувся до МВС, МОЗ, Держспоживслужби з проханням посилити контроль за дотриманнях протиепідемічних правил. З його слів, не виключено, що доведеться знову переглядати послаблення обмежень для бізнесу.

"Ми бачимо останні тижні підвищення кількості захворювань. Якщо після локдауну у нас сотні людей хворіли на добу на коронавірус, зараз ситуація ускладнюється з кожним днем... Вірус мутує, стає агресивним", - сказав Кличко.

У лікарнях столиці, з його слів, на сьогодні понад 3,7 тис. пацієнтів з коронавірусом. Якщо така негативна динаміка продовжиться, сказав Кличко, то не виключено, що "місць в лікарнях не буде". Наразі таких ліжкомісць менше 5 тисяч.

  • За матеріалами: unn
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram