У Києві відкрили онлайн-запис на щеплення від COVID-19

Відтепер кияни можуть записатися на щеплення від коронавірусу вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Вакцинація німецько-американською вакциною розпочнеться у п'ятницю 16 липня у Міжнародному виставковому центрі (МВЦ) для киян старше 60 років. Попередній запис вже доступний через сайт Сервісу helsi.me.

Паралельно з цим, у МВЦ продовжується вакцинація киян китайською вакциною Coronavac. Вакцинацію можна пройти у будь-який день, в т.ч. вихідні. Для цього потрібно попередньо записатися через сайт Сервісу helsi.me або прийти за «живою» чергою. А от щеплення вакциною від Pfizer-BioNTech буде недоступним для «живої» черги – вакцинуватися можна лише за попереднім записом.

Вакцинація проти COVID-19 обома вакцинами проходить безкоштовно.

Щоб записатися на щеплення проти COVID-19, потрібно обрати дату та час у пункті масової вакцинації у МВЦ на сайтіhelsi.me. Підтвердження запису буде відправлено в смс-повідомленні. Його потрібно показати при вході разом із паспортом та ідентифікаційним кодом.

Щеплення від коронавірусу вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech та внесення даних про нього займає максимум 10 хвилин. Після цього всі вакциновані знаходяться ще 30 хвилин під медичним наглядом — щоб переконатися в гарній реакції на введений препарат.

Очікується, що щеплення від коронавірусу вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech також буде доступним у кабінетах щеплень у поліклініках Києва також виключно за попереднім записом. Інформація щодо старту запису незабаром з'явиться на сайті helsi.me.

Рекомендований термін введення другої дози — 21 день. Другу дозу можна буде отримати у кабінеті щеплення в одній із 21 поліклінік Києва, незалежно від місця реєстрації, проживання або прийому сімейного лікаря.

Порядок отримання міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 з вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech нічим не відрізняється від процедури отримання свідоцтва з китайською вакциною Coronavac. Його видає сімейний лікар або інший спеціаліст, який проводив вакцинацію, після введення другої дози вакцини.

Дані про проведену вакцинацію відображаються у безкоштовному додатку Helsi (AppStore і Google Play).

Довідка: Сервіс Helsi.me — це сервіс запису на медичні послуги та безпечного зберігання медичних даних. Пацієнтам сервіс дозволяє швидко і зручно записуватися на прийом до лікаря, діагностику, аналізи, вакцинацію та замовляти медикаменти. Лікарням — брати участь у реформі охорони здоров'я та впорядкувати роботу клініки. Через сайт та застосунок Helsi.me щомісячно записують на прийом понад 2,5 мільйона пацієнтів. Системою користуються понад 1 300 закладів охорони здоров'я та 49 000 лікарів по всій Україні.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram