У МОЗ планують проведення трансплантацій верхніх та нижніх кінцівок для українських військових

У Міністерстві охорони здоров’я працюють над питанням запровадження в Україні операцій із трансплантації верхніх та нижніх кінцівок, що особливо актуально для українських воїнів. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Одне із нагальних питань, якого потребує Україна - ми хочемо зробити трансплантацію верхніх та нижніх кінцівок – це є особливо актуальним для український військовослужбовців, які втратили кінцівки у зв’язку з російською агресією на сході країни, які втратили захищаючи нашу країну. І ми зараз на рівні фахівців достатньо ретельно працюємо з цими питаннями", - зазначив він.

Також у МОЗ працюють над запровадженням посттрансплантаційного пакету послуг.

"Окрім трансплантацій нам треба запровадити пакет медичних послуг з посттрасплантаційного супроводу, тому що люди, яким робиться трансплантація, вони потребують потім супроводження медичного нагляду. Також ми розробимо механізм залучення до транспортування анатомічних матеріалів та реципієнтів всіх видів транспорту (у тому числі цивільну авіацію авіаційного транспорту ДСНС, національної поліції, державної прикордонної служби)", - додав Степанов.

Нагадаємо, у 2021 році в Україні планують зробити мінімум 250 операцій з трансплантації органів та тканин, що майже у 2 рази більше у порівнянні з минулим роком.

  • За матеріалами: unn
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram