Україна отримала 2 млн доз вакцини Moderna

Україна отримала 2 млн доз вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna, надані урядом США у межах глобальної ініціативи COVAX. Про це повідомили сьогодні у представництві ЮНІСЕФ в Україні, передає УНН.

Цитата:

"Сьогодні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 000 040 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna. Ця партія вакцин надається урядом США через глобальний фонд COVAX", - повідомили в організації ООН.

Деталі

За інформацією МОЗ, як вказано, вакцини Moderna з цієї поставки призначені для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи попередніх етапів.

Зазначається, що зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням правильного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Довідково

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Поставки в межах COVAX, як вказали у ЮНІСЕФ, продовжуватимуться, і до кінця 2021 року, як очікується, Україна "отримає достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення від COVID в рамках ініціативи".

Вакцинація в Україні

В Україні вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого. Першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Covishield (AstraZeneca) з Індії.

За даними від уряду, на 12 липня Україна отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac, майже 1,7 млн доз Comirnaty, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників. Станом на кінець червня 2021 року, за даними уряду, укладено договори на поставку 37,3 млн доз вакцин за рахунок коштів державного бюджету, на додачу до закуплених за гроші торішнього бюджету 1,9 млн доз вакцини. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що після підтвердження всіх контрактів на постачання вакцин разом з програмою COVAX Україна отримає понад 10 млн вакцин різних виробників до кінця літа, якими планується щепити 5 млн громадян. У разі відсутності проблем з поставками вакцини від COVID-19, вже до Дня Незалежності в Ураїні буде робитися 220 тисяч щеплень на добу, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

  • За матеріалами: unn
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram