ЄС уклав контракт на постачання 1,8 млрд доз вакцини Pfizer від COVID-19

Європейська комісія підписала новий контракт на постачання вакцини проти Covid-19 виробництва Pfizer/BioNTech, відкривши шлях для 1,8 мільярда доз на 2021-2023 роки. Про це заявила в суботу президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, інформує УНН.

Контракт передбачає гарантовані 900 мільйонів доз з можливістю додатково отримати ще 900 мільйонів доз.

Нова угода включає пункти, які дозволяють передачу і перепродаж доз. Вона також передбачає, щомісячні графіки доставки і санкції за можливі затримки.

Комісія також веде переговори з Moderna Inc. , Novavax Inc. і Valneva SE про додаткові поставках. Тим часом, поставки вакцини Johnson&Johnson залишаються поодинокими, оскільки триває розслідування заражених партій на заводі в США.

Проте минулого тижня фон дер Ляйен заявила, що очікує, що до липня буде доступно досить доз всіх вакцин для вакцинації більшої частини населення євроблоку.

Оголошення про контракт в суботу було зроблено після того, як голова комісії заявила, що відкрита для обговорення пропозиції президента Джо Байдена про відмову від патентів на вакцини проти Covid-19.

Фон дер Ляйен заявила на конференції лідерів Європейського союзу в п'ятницю, що виробники вакцин в блоці експортували близько половини вироблених ними вакцин, в цілому близько 200 мільйонів, і закликали США не відставати від цих зусиль.

  • За матеріалами: unn
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram