Затверджено уніфікований протокол «Бронхіальна астма у дітей»

Міністерство охорони здоров’я затвердило уніфікований клінічний протокол первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Бронхіальна астма у дітей». Наказ про його затвердження підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Документ розробила група експертів на підставі доказової клінічної настанови «Бронхіальна астма» (2021), у якій зібрана найкраща світова практика надання медичної допомоги пацієнтам із бронхіальною астмою.

Положення уніфікованого клінічного протоколу допоможуть створити комплексну та ефективну систему надання медичної допомоги дітям із бронхіальною астмою. Дотепер маленькі пацієнти отримували лікування за протоколами 2013 року.

Новий документ повністю відповідає сучасним потребам охорони здоров‘я, встановлює єдині вимоги до профілактики, діагностики та лікування такої патології. Заклади охорони здоров’я різного рівня мають використовувати протокол у практичній роботі.

ДОВІДКА:

Бронхіальна астма посідає провідне місце в структурі алергічної й респіраторної патології. Згідно з останніми даними ВООЗ, бронхіальна астма діагностується у 235–300 мільйонів мешканців планети. Прогнозується, що у 2025 році цей показник може становити 400 мільйонів. Протягом останніх років у різних країнах світу показники захворюваності на астму коливаються від 1 до 18 %. Доведено, що ця патологія може бути діагностована в будь-якому віці, однак найчастіше вона розпочинається в дитинстві. Серед дітей частота захворюваності коливається в межах 5–10% і в окремих країнах досягає 37,6%.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram