210 флаконів препарату Simponi для лікування різних форм артриту — від Johnson & Johnson

Група компаній Johnson & Johnson передала МОЗ 210 флаконів коштовного препарату Simponі (міжнародне непатентоване найменування — голімумаб) — для лікування різних форм артриту.

Ліки уже надійшли в регіони: обласні клінічні лікарні Тернополя, Івано-Франківська, Хмельницького, Львова, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові, Інститут кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска та Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. О. М. Лук’янової у Києві.

«Така біологічна терапія — найсучасніша проти різних форм артриту. Чимало пацієнтів отримували цей препарат через державні закупівлі. З початком війни процеси ускладнилися. Воно й зрозуміло. Тому компанія-виробник вирішила передати ліки гуманітарною допомогою, за що ми їй вдячні», — прокоментувала завідувачка ревматологічного відділення Хмельницької обласної клінічної лікарні Наталія Урсол.

До слова, це не перший жест підтримки. Днями вперше Україна безоплатно отримала лікарський засіб Spinraza — для пацієнтів, які страждають на СМА (спінальну м’язову атрофію). Препарат уже розвезено в регіони.

«Іноземні компанії віддавна демонструють культуру соціальної відповідальності, приносячи її в країни, де працюють. Очевидно, сьогодні суспільна відповідальність компаній спрямована на збереження здоров’я та якість життя українців — навіть в умовах війни, за що ми висловлюємо свою вдячність», — говорить заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram