Центр громадського здоров’я розпочав розробку онлайн курсів для священослужителів УГКЦ та ПЦУ


Центр громадського здоров’я разом з Православною Церквою України та Українською Греко-Католицькою Церквою працюють над створенням онлайн курсів для священнослужителів. Зйомки першого курсу «Пандемія COVID-19. Вакцинація як ефективний засіб захисту від COVID-19» уже завершилися.

Пандемія COVID-19 та повномасштабне вторгнення росії на територію України змінили життя багатьох людей. Ці події вплинули не лише на добробут фізичного, але й психічного здоров’я. Православна Церква України й Українська Греко-Католицька Церква підтримують заходи, що спрямовані на захист від небезпечних інфекційних хвороб, а також прагнуть допомогти людям стабілізувати психологічний стан.

Метою розробки онлайн-курсів є поглиблення знань священнослужителів, медичних капеланів та семінаристів УГКЦ і ПЦУ про COVID-19 та його профілактику, вакцинацію як захист від інфекційних хвороб, визначення ефективних методів боротьби зі стресом та розпізнавання психічних розладів, ризик яких підвищується, через постковідний синдром або хронічний стрес унаслідок війни.

Набуті знання священнослужителі зможуть використовувати при спілкуванні та наставництві парафіян храмів, внутрішньопереміщених осіб та військовослужбовців, яким вони допомагають.

«У часи повномасштабної війни ми не можемо залишатися байдужими до свого здоров’я. Розпочавши роботу над навчальними онлайн-курсами, Центр громадського здоров’я має амбітну мету — допомогти священнослужителям боротися зі ще одним ворогом людства — інфекціями. Прості правила рятують життя. Вакцинувавшись, ви позбавляєте хворобу можливості зробити вас слабшими. Коли ви ставите в храмі антисептик — проявляєте турботу про людей поруч. Якщо ви знаєте ознаки психічного розладу чи посттравматичного синдрому — можете надати людині психологічну підтримку і допомогти. Це ті навички, які допоможуть священникам зробити життя людей навколо набагато безпечніше», — зазначає Віталій Мильничук, керівник відділу комунікацій Центру громадського здоров’я.

На черзі знімання ще двох онлайн курсів: «Інфекційні хвороби. Профілактика та ефективні способи захисту», а також «Психічне здоров’я та постковідний синдром. Психологічна та духовна підтримка в мирний час та під час війни», до роботи над якими залучені експерти Центру громадського здоров’я. Курси будуть доступні на платформі дистанційного навчання, їх зможуть пройти медичні працівники та всі, кому необхідно поглибити знаня у цих темах.

Розробка курсів реалізується в межах проєкту з розбудови співпраці з релігійними організаціями та спільнотами.


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram