ФК «Динамо» став партнером UNITED24. Клуб профінансує відновлення зруйнованого відділення Чернігівської лікарні

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) та фандрейзингова платформа UNITED24 підписали меморандум про співпрацю. Відповідно до його умов клуб перерахує 250 000 фунтів стерлінгів, які були зібрані у межах благодійних матчів, для відновлення зруйнованого відділення Чернігівської міської лікарні №3.

«Завдяки підтримці UNITED24 з усього світу МОЗ вже зміг закупити і автомобілі швидкої допомоги, і апарати штучної вентиляції легень, і багато важливого медичного обладнання. А Чернігівська лікарня стане першим проєктом UNITED24 з відбудови соціальної інфраструктури, і ми раді розпочинати його разом з легендарним клубом», — зазначив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час підписання меморандуму.

Лікарня потребує відновлення відділення рентгенології, що зруйнували російські ракети. Також необхідно відновити вікна та благоустрій території. Попри пошкодження лікарня продовжує надавати необхідну медичну допомогу пацієнтам.

«У цей складний час платформа UNITED24 стала надійною опорою та підтримкою для медичної системи України. За короткий період нам вдалося налаштувати роботу і системно закуповувати необхідне медичне обладнання для лікарень, зокрема у прифронтових областях. Відновлення рентгенологічного відділення — це можливість надавати якісну діагностику та медичну допомогу мешканцям усього регіону», — наголосив Віктор Ляшко, міністр охорони здоровʼя України.

На зустрічі були присутні директор з розвитку ФК «Динамо» (Київ) Максим Радуцький і голкіпер столичного клубу та національної збірної України Георгій Бущан.

«Сьогоднішня подія для ФК “Динамо” — це офіційне підтвердження нашого партнерства з UNITED24, що триває з травня. Завдяки благодійним телемарафонам Save Ukraine у травні у Берліні та Embrace Ukraine у червні в Амстердамі, які організовувала 1+1 media разом нами та іншими партнерами, вже закуплено та встановлено рентгенівські апарати з С-арками. Благодійними були і наші матчі Match for peace #StopWarInUkraine. Загалом відбулося 15 таких поєдинків. Знаковою стала гра у Ліверпулі з ФК “Everton”. Саме завдяки цій грі та підтримці президента ФК буде відновлена зруйнована лікарня у Чернігові», — зазначив перший віцепрезидент ФК ФК «Динамо» (Київ) Віталій Сівко.

Георгій Бущан подякував усім вболівальникам, які приходили на благодійні матчі у Європі та підтримували Україну.

«Match for peace #StopWarInUkraine, що проходили в європейських країнах, обʼєднали мільйони людей. Це були не просто футбольні ігри, а справжні антивоєнні події, що згуртували увесь світ навколо підтримки України та допомоги постраждалим від війни рф. Дякуємо всім вболівальникам і благодійникам за підтримку», — підкреслив Георгій Бущан, голкіпер ФК «Динамо» (Київ).

Довідка:

ФК «Динамо» (Київ) — один із найстаріших українських футбольних клубів, найтитулованіша команда України, яка має 16 чемпіонських титулів, 13 національних Кубків, 9 Суперкубків України, 1 Суперкубок УЄФА і 2 Кубки володарів кубків.

UNITED24 — фандрейзингова платформа для збору коштів на підтримку України, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський. Зібрані кошти розподіляються за трьома напрямами: «Оборона та розмінування», «Медична допомога», «Відбудова України». Усі кошти надходять на спеціальні рахунки Національного банку України, що закріплені за профільними міністерствами: Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я та Міністерством інфраструктури. Усі охочі можуть зробити внесок в один клік на сайті u24.gov.ua.






Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram