Херсон отримав перші автомобілі екстреної медичної допомоги

Вісім автомобілів екстреної медичної допомоги, придбані в рамках централізованої закупівлі, розподілені у нещодавно звільнений Херсон. Йдеться про автомобілі типу В, які будуть використовуватись обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф для надання екстреної медичної допомоги пацієнтам у невідкладному стані.

Це перші автомобілі, розподілені в регіон після його деокупації Збройними силами України.

«Спільно із департаментом охорони здоров’я, міжнародними партнерами оперативно намагаємось забезпечувати потребу звільнених територій всім необхідним: від ліків та медичного обладнання до автомобілів для фахівців екстреної медичної допомоги. Тривалий час мешканці Херсону та області були позбавлені доступу до професійної медичної допомоги, потрібних ліків – тепер повертаємо регіон до життя», – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Придбали автомобілі Медичні закупівлі України коштом державного бюджету. Загалом за час повномасштабної війни було втрачено 366 «швидких», ще понад 90 – зазнали пошкоджень.

Наразі до медичних закладів Херсонської області після деокупації вже доставлено понад 130 палет необхідних лікарських засобів, медичних виробів та медичного обладнання.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram