Клінічна лікарня «Феофанія» і надалі буде доступною для кожного українця

Клінічна лікарня «Феофанія», яка підпорядковується Державному управлінню справами та яка десятки років була закритим медичним закладом, вже понад рік надає медичну допомогу всім охочим.

З початку 2022 року цей медзаклад став учасником пілотного проєкту й отримав можливість долучитися до Програми медичних гарантій як надавач медичних послуг за двома пакетами Нацслужби здоров'я України (далі – НСЗУ). Зокрема, лікарня отримала право надавати медичну допомогу пацієнтам з гострим мозковим інсультом та з гострим інфарктом міокарда. Клінічна лікарня уклала відповідні договори про медичне обслуговування населення із НСЗУ. За словами заступника міністра охорони здоров'я Олексія Яременка, пілотний проєкт за рік показав позитивні результати.

«Рік тому уряд ухвалив історичне рішення та відкрив клінічну лікарню “Феофанія” для кожного пацієнта з інсультом та інфарктом. Наразі ми проаналізували всі нюанси, які виникли у медзакладу під час роботи за Програмою медичних гарантій, аби вони могли виправити їх під час контрактування на наступний рік. Очікуємо, що медичний заклад у 2023 році зможе надати якісну та безоплатну допомогу ще більшій кількості пацієнтів», – акцентував заступник міністра під час зустрічі з керівництвом «Феофанії».

Клінічна лікарня «Феофанія» має потужну матеріально-технічну базу, яка дозволяє застосовувати новітні методи лікування пацієнтів з інсультами та інфарктами.

За словами Олексія Яременка, МОЗ спільно з керівництвом лікарні наразі напрацьовує рішення щодо удосконалення роботи закладу за Програмою медичних гарантій.

Нагадаємо, раніше уряд підтримав пілотний проєкт та відкрив лікарню «Феофанія» для всіх українців.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram