Лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. Що безоплатно для пацієнта

Українці з хронічною хворобою нирок або нирковою недостатністю можуть отримувати лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. Ця послуга для пацієнта безоплатна і покривається Програмою медичних гарантій-2022.

Щоб почати лікування методом гемодіалізу амбулаторно потрібно направлення. Його виписує лікар-нефролог або лікар-нефролог дитячий при встановленні діагнозу:

  • Хронічна хвороба нирок, стадія 4 (виключно до показів вказаних у галузевих стандартах у сфері охорони здоров’я);
  • Хронічна хвороба нирок, стадія 5;
  • Інші прояви хронічної ниркової недостатності;
  • Хронічна хвороба нирок неуточнена;
  • Ниркова недостатність неуточнена.

З направленням пацієнт може може вільно обирати медичний заклад, де проводиться лікування методом гемодіалізу, при наявності вільних діалізних місць. Головна умова – наявністю договору з НСЗУ. Національна служба здоров’я сплачує закладу занадання медичної послуги пацієнту 2269 грн.

За пакетом “Лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах” в медичному закладі пацієнту повністю безоплатно забезпечуються:
  1. Первинний огляд та подальше спостереження за станом життєво важливих функцій організму.
  2. Контроль ефективності діалізного лікування, включаючи оцінку та корекцію нутриційного статусу. Своєчасну діагностику, профілактику та лікування ускладнень із направленням до лікарів-спеціалістів інших профілів, при наявності показань.
  3. Проведення процедури гемодіалізу.
  4. Проведення необхідних лабораторних досліджень, а також за потребою або при погіршенні стану, зокрема: біохімічний аналіз крові (сечовина, креатинін, загальний білок, альбумін, глюкоза тощо); загальний аналіз крові; визначення загального холестерину та інших показників ліпідного профілю; визначення показників харчового статусу; визначення паратиреоїдного гормону крові; визначення насичення трансферину і сироваткового феритину; визначення антитіл до ВІЛ, реакції Вассермана; визначення діалізної дози тощо.
  5. Забезпечення лікарськими засобами з Національного переліку основних лікарських засобів, а також медичними виробами та розхідними матеріалами, відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я тощо.

Повний перелік послуг можна прочитати за цим посиланням(Оберіть пакет 15 “Лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах”, файл “Специфікація”).

Найближчий медзаклад, де проводиться лікування методом гемодіалізу може підказати лікар-нефролог, який виписав направлення. Або зателефонуйте до контактного центру НСЗУ за номером 16-77. Оператори підкажуть адреси та контакти медзакладів, до яких можна звернутися для отримання послуги.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram