МОЗ та Мінсоцполітики працюють над спрощенням процедури отримання протезів та реабілітаційних послуг

Міністерство охорони здоров’я, Міністерство соціальної політики та Командування Медичних сил Збройних сил України напрацьовують механізми для спрощення доступності до послуг реабілітації та усунення бюрократичних бар'єрів під час отримання протезів. Про це йшлося на нараді за участю міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, міністра соціальної політики Оксани Жолнович та командувача Медичних сил Збройних сил України Тетяни Остащенко.

«Через повномасштабне вторгнення росії кількість людей, яким необхідне протезування та реабілітаційні послуги, різко зростає. Тому ми маємо зробити доступ до реабілітаційних послуг для українців якомога швидшим, а самі послуги якіснішими. Для цього ми вже змінюємо умови надання реабілітаційних послуг, підходи до їх оплати в програмі медичних гарантій і затверджуємо відповідні маршрути пацієнтів. Адже за наявності у закладі, де роблять ампутацію, реабілітаційного відділення з мультидисциплінарною реабілітаційною командою, яка володіє технологіями так званої “гострої реабілітації”, пацієнт переходить на наступний етап без контрактур, з правильно сформованою куксою (у разі якісного оперативного втручання), без додаткових ускладнень від знерухомлення (через постійне лежання), в гарній фізичній формі для подальшого протезування, вертикалізації та повернення до повсякденного життя», – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

На нараді обговорили і необхідність ширшого залучення протезистів до мультидисциплінарних реабілітаційних команд, що працюють у закладах охорони здоров’я. Це дасть змогу розпочати підготовку пацієнта до протезування на ранньому етапі його відновлення. Також розглянули варіант більш тісної співпраці із соціальними службами на рівні закладів охорони здоров’я, щоб пацієнт міг швидше оформити необхідні довідки для отримання протезів та допоміжних засобів реабілітації.

Також на зустрічі йшлося про створення кабінетів асистивних технологій як однієї з умов контрактування закладів охорони здоров’я за реабілітаційним пакетом програми медичних гарантій.



Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram