До уваги власників медичних закладів: НСЗУ приймає пропозиції для укладення договору на 2023 рік за спрощеною формою

Доступ пацієнтів до безоплатних медичних послуг залишається в пріоритеті для системи охорони здоров’я, особливо в час війни. Кожен українець має право безоплатно отримати необхідну медичну допомогу, за надання якої лікарні сплачує Національна служба здоров’я України (НСЗУ) з бюджетних коштів.

Попри широкомасштабну агресію російської федерації і складнощі, які переживає наша країна, НСЗУ продовжує стабільно виплачувати кошти медичним закладам — за 2022 рік виплатила лікарням майже 126,5 млрд грн і контрактує медичні заклади на 2023 рік.

Одним із пріоритетів Програми медичних гарантій (ПМГ) — 2023, зважаючи на війну, стала медична реабілітація. Запроваджено новий пакет «Комплексна реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах». Новий пакет дозволить отримувати комплексну реабілітацію всім, хто потребує відновлення порушених чи втрачених фізичних навичок.

Також ПМГ розширено пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей із психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги», щоби психологічну допомогу можна було отримати на первинній ланці в сімейного лікаря. На жаль, багатьом військовим і цивільним в Україні через війну необхідна професійна психологічна допомога, тож запит на неї враховано в ПМГ–2023.

Важливо: до 18:00 19 грудня НСЗУ приймає пропозиції від медичних закладів для укладення договору за спрощеною формою.

Подати пропозиції за спрощеною формою можуть медзаклади, які:

  • мають договір у 2022 році і планують укласти договір за тими ж пакетами (або меншою кількістю) та виключно за тими ж місцями надання послуг, які були зазначені в договорі станом на дату подання пропозиції;
  • відповідають умовам закупівлі та специфікації за відповідними пакетами на 2023 рік.

При подачі пропозиції за спрощеною формою до пропозиції слід приєднати:

  • скановану копію документа, що підтверджує повноваження підписанта;
  • висновок про доступність у разі внесення змін до самого документу, який подавався під час укладення договору на 2022 рік.

Звертаємо вашу увагу, що оголошення розміщені на сайті НСЗУ за посиланням, вимоги до закупівлі медичних послуг — також на сайті в розділі Вимоги 2023.
.

Договори укладаються на термін з 1 січня 2023 року по 31 грудня 2023 року, якщо інше не передбачено законодавством.

Подати пропозицію можна, перейшовши за посиланням.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram