Операційні столи для загальної хірургії, придбані за зібрані через UNITED24 кошти, вже рятують життя українців

Для медзакладів Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Одеської, Рівненської, Харківської областей, а також відомчих закладів охорони здоров'я державним підприємством «Медичні закупівлі України» було придбано операційні столи. Закупівля здійснена за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24.

Ці сучасні операційні столи мають високу функціональність й сприятимуть проведенню якісних та безпечних для пацієнта оперативних втручань і, як наслідок, – збереженню здоров’я і життя пацієнтів.

«Медичне обладнання класифікується за рівнем виконання тих чи інших завдань. Дані операційні столи призначені для тривалого (за часом) оперативного втручання. Це все дуже вчасно, оскільки з 1 вересня у нас створено кардіоторакальний центр, куди увійдуть три відділення: торакальна хірургія, кардіохірургія й кардіореанімація. А, отже, будуть виконуватися досить складного рівня операційні втручання. Стіл дуже функціональний, він може використовуватися як кардіохірургами, так і торакальними хірургами», – говорить медичний директор з хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка Юрій Ординський.

«Очевидно, ми розуміємо виклики, які з повномасштабною війною постали перед нами. Тому намагаємося закуповувати модерне обладнання – для порятунку життів українців. Так, згадані операційні столи є багатофункціональними. Мобільна основа столу забезпечує максимальний комфорт лікарю та пацієнту. Регулювання висоти може здійснюватися гідравлічною системою. Завдяки чудовим параметрам і широкому діапазону регулювання положень операційний стіл використовується для всіх процедур та типів хірургічних втручань», – підсумовує заступниця міністра охорони здоров’я з цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, перші 18 карет швидкої допомоги типу С, закуплені в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської, поїхали у Сумську, Харківську, Миколаївську, Чернігівську та Рівненську області.



Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram