Пройти МСЕК та отримати виплати можна лише на підконтрольній території України – МОЗ

На період дії воєнного стану на території України спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи. Тепер медико-соціальна експертна комісія (далі – МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності, .

Міністерство охорони здоров’я нагадує: коли особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд, – МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Якщо ви або ваша дитина маєте інвалідність і не можете пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування. Всі виплати та пільги зберігаються за вами до закінчення строку проходження повторного огляду.

Але зауважте, йдеться лише про медико-соціально експертні комісії, які працюють на підконтрольній уряду України території. Вони працюють у штатному режимі та спільно з органами соціального захисту допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у питаннях проходження медико-соціальної експертизи.

Однак, на тих територіях України, де ведуться активні бойові дії, діяльність МСЕК призупинено. Самі комісії переїжджають на інші, більш безпечні, території.

Нагадуємо, що ознайомитися з адресою та контактними номерами телефонів усіх МСЕК в Україні, а також з новими адресами комісій з Донецької та Луганської областей, можна звернувшись за номером телефону на «гарячу лінію» МОЗ: 0 800 60 20 19.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram