Стан справ ринку праці в медичній сфері

Медицина – особлива сфера, де завжди потрібні кваліфіковані працівники. Це й не дивно, адже будь-якої пори року, у будь-якій точці світу, багатьом людям щодня потрібен лікар або його порада. У цій статті ми розглянемо професії що мають найбільший попит в медицині.

Список професій що мають попит на ринку праці

Аналізуючи портали про роботу можна відмітити, що вакансій для лікарів достатньо. У топ-10 найбільш популярних професій у медицини входять:

  1. Лікар-терапевт широкого профілю — керує лікувально-діагностичним процесом, проводить огляди, ставить діагнози та виписує рецепти пацієнтам старше 18 років.
  2. Хірург — виконує операції різного профілю. Він вчиться оперувати всі органи, але потім найчастіше стає фахівцем вузького профілю.
  3. Лікар-педіатр широкого профілю — лікує пацієнтів віком до 18 років. Він спілкується з родичами та батьками дітей і виписують листки непрацездатності по догляду за дитиною.
  4. Гінеколог — лікує жінок із хворобами репродуктивної системи, веде вагітність, консультує щодо методів контрацепції.
  5. Психіатр-нарколог — лікує важкі психічні захворювання і залежності, а також проводить психіатричні експертизи. У деяких випадках психіатр може співпрацювати з неврологом (приклади: істеричний параліч, епілепсія).
  6. Лікар функціональної діагностики — проводить обстеження всіх органів за допомогою інструментальних та лабораторних методів.
  7. Невролог — вивчає та лікує патології головнго та спинного мозку, периферичних нервів, м'язів та хребта. Він допомагає впоратися з різними формами мігрені та епілепсії. У деяких випадках невролог співпрацює з психіатром.
  8. Офтальмолог — вивчає порушення функцій органу зору та лікує їх. Виписує рецепти на окуляри та інші засоби для корекції зору.
  9. Оториноларинголог — лікує порушення функцій вух, носа і горла.
  10. Медсестри та медбрати — не лише проводять процедури, а й спілкуються з людьми, надають їм психологічну підтримку.

Чи будуть потрібні медичні працівники в майбутньому?

З кожним роком медична сфера стає більш автоматизованою, працівники частіше вдаються до використання технічного обладнання. Але механізми не здатні повністю замінити працю лікарів та медсестер. Організм кожної людини унікальний і потребує клінічного обстеження, яке включає огляд та детальне опитування. Тільки лікар здатний провести таке обстеження. У процесі роботи він спирається на практику і досвід, шукає особливого підходу до кожного пацієнта. 

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram