Створення університетських клінік та лікарень в Україні — нагальна вимога часу

Міністерство охорони здоров’я підтримує пропозицію передачі клінічної лікарні Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на її базі університетської клініки.

Лікарня може стати не лише клінічною базою для підготовки студентів, інтернів, курсантів, а й надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу та матиме змогу отримати додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров’я України.

«Процес створення університетських клінік та лікарень в Україні не зворотній. І на це є політична воля. Адже, функціонування клінік - це стратегія розвитку для вищої медичної освіти, її майбутнє. Не може успішно розвиватися університет та готувати конкурентних фахівців, якщо у нього відсутня власна клінічна база для навчання. У нашому баченні, університетська клініка - це насамперед потужна, велика і багатопрофільна лікарня, що створює можливості для навчання та досліджень. Тож передача клінічної лікарні Львівської залізниці під управління університету сприятиме оптимізації підготовки медичних кадрів та слугуватиме клінічною базою для навчання студентів» - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день питання створення університетських клінік можна вирішити шляхом передачі медичним університетам комунальних або відомчих лікарень. Серед механізмів, які дозволяють це зробити - закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо вдосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення” від 15 грудня 2021 року.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram