Сучасне обладнання допомагає рятувати життя новонароджених у перинатальному центрі Запоріжжя

Стаціонарні і транспортні кювези отримало в якості гуманітарної допомоги КНП «Обласний перинатальний центр» Запорізької обласної ради. За допомогою нового обладнання облаштоване відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених.

«Кювези працюють у нас у режимі 24/7. З початку війни не було жодного дня, щоб у відділенні не було маленьких пацієнтів, — коментує директор закладу Олександр Кирилюк. — Усього за цей час у відділенні реанімації новонароджених проліковано 130 пацієнтів, із них 97 недоношених, 10 малюків народилися з вагою менш як 1000 грамів. Найменший пацієнт — “мешканець” кювезу народився з вагою 700 грамів. Наразі з ним все добре, малюк здоровий, росте і набирає вагу».

Близько 80% пацієнтів закладу — це передчасно народжені немовлята, частина з них народжується з вродженою внутрішньоутробною пневмонією, інші діти з‘являються на світ з вадами розвитку і потребують стабілізації, тому вони на певний час теж стають пацієнтами відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених.

Недоношені діти схильні до швидких і сильних втрат тепла, тому особливо важливо вчасно помістити новонародженого в комфортне для нього середовище. Кювези допомагають підтримувати оптимальний для немовляти температурний режим, вологість.

Нагадаємо, за допомогою С-арки проводять малоінвазивні операції на Миколаївщині.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram