У котеджному комплексі на Івано-Франківщині стався спалах харчової токсикоінфекції

Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України 27 серпня 2022 зареєстрував спалах харчової токсикоінфекції в одному з котеджних комплексів, розташованому на території Яремчанської територіальної громади.

По медичну допомогу звернулось семеро людей з групи відпочивальників, до складу якої входили мешканці Києва та Харкова. Всі постраждалі споживали страви у місцевих закладах громадського харчування, а також купували харчові продукти та готували з них самостійно.

Під час звернення до інфекційного відділу Яремчанської міської лікарні стан сімох людей розцінювався як задовільний, середнього ступеня важкості. У постраждалих спостерігались загальна слабкість, підвищена температура, нудота та інші ознаки харчової токсикоінфекції.

28 серпня, після госпіталізації та надання належного лікування всіх постраждалих було виписано. Джерело збудника інфекції встановлюється, епідеміологічне розслідування триває.

Нагадуємо! Харчові токсикоінфекції– це група гострих інфекційних захворювань, що виникають унаслідок споживання продуктів з вмістом умовно-патогенних бактерій та їхніх токсинів і характеризуються короткотривалими проявами загальної інтоксикації та гострого гастриту чи гастроентероколіту. Мають короткий інкубаційний період – від декількох годин до однієї доби. Під час харчової токсикоінфекції важливо запобігти зневодненню організму.

Не вживайте продукти та страви, якщо сумніваєтесь у їхній якості чи умовах зберігання!

Якщо під час харчової токсикоінфекції у вас виникли пронос з домішками крові, температура вище 38,5°С, часте блювання, діарея понад 3 дні, ознаки зневоднення, у тому числі незначне сечовипускання або його відсутність, висока сухість у роті та горлі або запаморочення при вставанні – негайно зверніться по медичну допомогу!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram