У медичних університетах триває приймання документів для зарахування

29 серпня в закладах вищої медичної (фармацевтичної) освіти (далі — ЗВО) завершилося формування рейтингових списків вступників, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення на офіційних вебсайтах рекомендованих списків із повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту коштом державного або місцевого бюджету.

В електронних кабінетах вступників на сайті https://vstup.edbo.gov.ua тепер можна побачити рекомендації для зарахування на бюджет до ЗВО.

Для того, щоби побачити цю інформацію, вступник має діяти за таким алгоритмом:

  • у персональному електронному кабінеті подивитися, чи отримав він рекомендації до зарахування на бюджетну форму навчання: навпроти відповідної заяви статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)»;
  • для зарахування на бюджетну форму навчання до 18:00 2 вересня подати до ЗВО документи:
  • копію документа, що посвідчує особу;
  • копію військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством);
  • 4 кольорові фотографії розміром 3×4;
  • підписану приймальною комісією ЗВО роздруковану заяву на вступ (для тих вступників, які подавали заяви через електронний кабінет);
  • інші документи, передбачені правилами прийому ЗВО.

Подання оригіналів документів для зарахування може здійснюватися вступником особисто (через надсилання сканованих копій) із накладанням на файли кваліфікованого електронного підпису (КЕП) вступника на електронну адресу приймальної комісії ЗВО або іншими засобами зв’язку, визначеними правилами прийому ЗВО.

Якщо протягом трьох місяців після початку навчання ЗВО не отримає від вступника оригінали документів, то наказ про зарахування скасовується, і такий вступник не зараховується.

Вступникам, які подавали електронну заяву, отримали рекомендацію до зарахування і планують виконувати вимоги до зарахування засобами електронного зв’язку, необхідно:

  • до комплекту документів сформувати з електронного кабінету та підписати КЕП або роздрукувати чи написати власноруч та підписати відповідну заяву на вступ.

Для цього в електронному кабінеті в меню «Подані заяви» необхідно виділити заяву зі статусом «Рекомендовано до зарахування за кошти державного (регіонального) бюджету» та обрати дію «Друк електронної заяви».

Дистанційне надання оригіналів необхідних документів та укладання договору про навчання між ЗВО та вступником здійснюється протягом трьох місяців від дати початку навчання.

Зарахування на бюджет відбудеться 5 вересня. Зарахування ж вступників за кошти фізичних або юридичних осіб проводиться не пізніше 30 вересня.

У тих вступників, які до 29 серпня не отримали жодної рекомендації на бюджет, статус навпроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу». Усі ці заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт.

У разі отримання рекомендації на контракт навпроти таких заяв статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)». Цей статус може з’явитися навпроти кількох заяв — тоді вступник має можливість самостійно визначити, яку саме пропозицію обрати.

Надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступу вступників, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, буде здійснено не раніше 18:00 2 вересня. Строки приймання оригіналів документів на контракт визначає сам ЗВО.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram