Україна відбудовуватиме лікарні за кращими світовими стандартами в проєктуванні та будівництві – Богдан Боруховський

З моменту повномасштабного вторгнення російські терористи пошкодили 788 медичних закладів та ще 123 перетворили на груду каміння. Наразі Україна вже створила план відбудови медичної інфраструктури та напрацювала необхідні зміни до державних будівельних норм. Оновлені вимоги щодо проєктування та будівництва медзакладів, дозволять зводити лікарні, які відповідатимуть найкращим європейським і світовим стандартам.

Про це Богдан Боруховський повідомив під час засідання робочої групи з питань розроблення державних будівельних норм щодо проєктування та будівництва будинків і споруд закладів охорони здоров’я.

Наразі Міністерство охорони здоровʼя у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України завершує підготовку нормативної бази для відбудови медичної інфраструктури України.

«На місці медичних закладів, які сьогодні зруйнувала і продовжує руйнувати росія, Україна має побудувати сучасні лікарні з урахуванням кращих європейських практик. Аби втілити наші амбітні плани в життя, сьогодні вкрай необхідно швидко прийняти нові державні будівельні норми стосовно закладів охорони здоров’я. Спільно з експертною групою Мінрегіону ми вже пройшли значний шлях та знаходимось за крок до прийняття нових норм», – розповів Богдан Боруховський.

Також МОЗ спільно з Мінрегіоном працює над змінами до Державних санітарних норм і правил «Санітарно-гігієнічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я».

Завдяки оновленню державних будівельних норм і впровадженню санітарно-гігієнічних вимог лікарні будуватимуться за кращими світовими зразками. Перш за все це дозволить суттєво покращити умови перебування пацієнтів у медзакладах та поліпшить умови роботи медиків.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram