Відбулося чергове засідання Ради ректорів медичних університетів

Відбулося засідання Ради ректорів закладів вищої медичної освіти (далі – ЗВО), що належать до сфери управління МОЗ. На засіданні обговорили питання вступної кампанії 2023 року та нагальні виклики вищої медичної освіти в умовах воєнного стану.

Участь у засіданні взяли заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, генеральний директор директорату медичних кадрів, освіти і науки МОЗ Сергій Убогов, заступниця директора Центру тестування МОЗ України Леся Войтенко та ректори медичних університетів, що підпорядковуються МОЗ.

Під час заходу присутні обговорили, зокрема:

  • особливості прийому до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році;
  • організацію освітнього процесу в умовах правового режиму воєнного стану;
  • питання складання компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) студентами та ліцензійного інтегрованого іспиту КРОК-3 інтернами у 2023 році.

Ще одним важливим питанням для обговорення стали можливості запровадження циклів спеціалізації для клінічних психологів та психотерапевтів. Учасники засідання ознайомилися з проєктом змін до Положення про систему безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників.
Ректори ЗВО доповіли про результати виконання в університетах постанови КМУ від 28.10.2022 р. №1224 «Про затвердження Порядку переведення на навчання за державним замовленням окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які зараховані до закладів фахової передвищої, вищої освіти до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб».

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram