Як лікарням почати працювати з благодійниками ефективно: онлайн-курс

До 15 листопада 2021 року триває реєстрація на перший набір онлайн-курсу «Основи фандрейзингу для медичних закладів: як залучати додаткові ресурси» на платформі Prometheus. Курс створений на запит медичної спільноти та побудований на українських кейсах, прикладах успішних лікарень та організацій. Його програма орієнтована на управлінців в охороні здоров’я, медичних професіоналів, членів медичних ГО та асоціацій.

Закупівля дороговартісного обладнання і навчання медичного персоналу — дефіцитні статті бюджету більшості державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Навіть у заможних країнах Європи, США та Канаді клініки покривають більшість таких витрат завдяки фандрейзингу — системному залученню благодійних коштів. Якісну і довготривалу співпрацю з благодійниками може будувати і будь-який український медичний заклад.

«Основи фандрейзингу для медичних закладів: як залучати додаткові ресурси» — перший онлайн-курс, який навчить системно працювати з донорами. Про базову теорію та основні алгоритми роботи з благодійниками будуть розповідати викладачі-практики.

Курс розрахований на керівників медзакладів та медичних фахівців державних та комунальних медзакладів, які хочуть робити перші кроки у побудові довготривалих стосунків з великим бізнесами. Його логіка і програма повністю підлаштовані під специфіку роботи, ресурси та інструменти саме цієї аудиторії.

Слухачі курсу почують приклади реалізації чотирьох успішних фандрейзингових історій українських лікарів та управлінці медзакладів. Також власним досвідом поділиться головний виконавчий директор благодійного фонду “SickKids” (Торонто, Канада), який займається збором коштів для дитячої лікарні “Sick Children”.

Випускники онлайн-курсу:

- навчаться розуміти базову термінологію та концепції фандрейзингу, формулювати стратегічні принципи роботи організації;

- спробують опанувати базові принципи спілкування із благодійниками;

- ознайомляться із процесом підготовки фандрейзингового проєкту та потренуються із власними проєктами;

- навчаться користуватися алгоритмом роботи із донорами;

- отримають необхідні знання для формування опікунської ради та фандрейзингової команди медичного закладу.

Авторка курсу — Ірина Немирович, директорка Українського центру охорони здоров’я (UHC), громадська активістка, експертка із менеджменту в охороні здоров’я, співзасновниця благодійного фонду «Таблеточки» (2012-2018) та генеральна директорка зі стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ (2017-2019). Ірина має досвід роботи із краудфандинговими кампаніями, меценатами, великим та малим бізнесом, українськими та міжнародними грантодавцями. Разом із фондом «Таблеточки» будувала одну із найсильніших фандрейзингових команд благодійного сектору.

Навчання розпочнеться одночасно для всіх слухачів — 16 листопада 2021 року. Усі заняття відбуватимуться онлайн на платформі Prometheus. Курс розрахований на п’ять тижнів активного навчання. Один тиждень передбачено для виконання фінальної роботи курсу і ще один тиждень — для перевірки роботи викладачем. Кожна тема курсу містить відеолекції, завдання до них та літературу, рекомендовані відео, подкасти та навіть серіали.

Протягом навчання слухачі матимуть майданчик для спілкування та обговорення власних процесів і систем. Домашні завдання під час онлайн-курсу будуть мотивувати відпрацьовувати теорію на практиці. А на щотижневих зустрічах з Іриною Немирович усі слухачі отримуватимуть зворотний зв’язок по виконаних завданнях, що допоможе організувати подальшу ефективну роботу з благодійниками.

Зареєструватися на курс можна до 16 листопада 2021 року. Зареєструватися та дізнатися більше про онлайн-курс і викладачів можна за посиланням —https://cutt.ly/URAX8X9.

Онлайн-курс розроблено в межах реалізації україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти», який виконується в Україні Швейцарським інститутом тропічного і громадського здоров’я (Swiss TPH) за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та у співпраці з Українським центром охорони здоров’я (UHC).
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram