Японський уряд докладає максимальних зусиль, щоб допомогти Україні

22 листопада відбулась зустріч міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацуда Кунінорі. Темою зустрічі стало обговорення підтримки Японією України, яка змушена відстоювати свою незалежність та територію у повномасштабній війні, розв’язаній російською федерацією.

«Щодня українські заклади охорони здоров’я, на жаль, страждають від ворожих обстрілів так само як й енергетична інфраструктура країни. Лікарні у зоні бойових дій руйнуються окупантами вщент, вцілілі – залишаються без світла та опалення, необхідного обладнання й медикаментів, але найстрашніше – страждають люди, яких агресор позбавляє доступу до необхідної медичної допомоги. Щиро вдячний Японії та японському народові за ту підтримку, яка допомагає нам протистояти росії. Значна кількість обладнання, лікарських засобів від уряду Японії уже доставлені в Україну і рятують життя українців, крім того, ми бачимо велику кількість ініціатив японських компаній, що також надають різноманітну допомогу», – наголосив Віктор Ляшко.

Пан Посол повідомив, що Японія розуміє труднощі, які Україна відчуває і відчуватиме надалі, особливо із настанням зимового періоду, тому погоджено пакет допомоги з передачею автомобілів Toyota Land Cruiser для перевезення медичного обладнання, а також підігрівачів інфузійних розчинів.

Крім того, міністр охорони здоров’я наголосив на актуальності отримання українською медичною системою альтернативних джерел енергії для забезпечення безперебійної роботи лікарень, японських лабораторних систем (бактеріальних аналізаторів), які дозволяють встановити чутливість мікрофлори до антибіотиків, адже військова модель функціонування системи охорони здоров’я передбачає велику кількість евакуаційних етапів, що, в свою чергу, може призводити до додаткового інфікування пацієнтів патогенами, не чутливими до багатьох антибіотиків.

Довідка: з метою сприяння економічному та соціальному розвитку України 18 жовтня 2022 року МОЗ України отримало допомогу від уряду Японії, яка склала 300 млн японських єн. Кошти буде спрямовано на придбання медичного та супутнього обладнання, послуги з його транспортування тощо.

FUJIFILM Corporation передано в українські заклади охорони здоров’я медичні цифрові портативні рентгенографічні апарати, ультразвукові пристрої, біохімічні аналізатори сухої хімії та ін.




Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram