Засоби проти геморою

Сидячий образ життя часто призводить до виникнення геморою. Як наслідок — цією хворобою страждають люди будь-якого віку. Вона призводить до дискомфорту, болів, а в разі ускладнень — до некрозу тканей. Тому дуже важливо не лише вчасно звертатися до лікаря, але й знати про те, які існують засоби проти геморою. Частіше за все лікарі віддають перевагу препарату Реліф*, види1 якого (таблетки, мазь, гель) дозволяють підібрати ефективний засіб під будь-які потреби.

Що це за хвороба?

Геморой — це варикозне розширення вен у прямій кишці. Існує кілька видів захворювання. В залежності від проявів, лікарі виділяють:

  • Внутрішній геморой. Може не мати виражених симптомів або болю. При цьому на туалетному папері або в калі є сліди крові. Гемороїдальні вузли лишаються всередині анального каналу.
  • Зовнішній геморой. Супроводжується відчуттям болю та дискомфорту при сидінні. Вузли випадають назовні.

Хвороба може мати гострий перебіг або переходити у хронічну форму (без належного лікування).

Розв'язання проблеми можливе за допомогою своєчасного звернення до лікаря. Спеціаліст проведе обстеження та порадить безрецептурні ліки для зупинення хвороби та зменшення її проявів.

Засоби, які здатні покращити симптоми

Існує кілька кроків, які можна зробити вдома, щоб полегшити дискомфорт, викликаний гемороєм. Варто зазначити, що це не лікування, а лише способи пом’якшити дискомфорт та болі.

Лікар, після огляду, може порекомендувати2:

  • Приймати сидячу ванну два-три рази на день протягом 15-20 хвилин. Це допоможе зменшити свербіж. Після процедури необхідно обережно промокнути ділянку насухо, щоб уникнути подальшого подразнення.
  • Прикласти пакети з льодом в область заднього проходу, щоб зняти набряк і біль.
  • Використовувати вологі серветки замість жорсткого туалетного паперу.
  • Сидіти на подушках, а не на твердих поверхнях, щоб зменшити набряк гемороїдальних вузлів і запобігти утворенню нових.

Для лікування лікар пропише використання лікарських засобів, що відпускаються без рецепта. Це можуть бути свічки від геморою, гелі, мазі. Підібрати препарат необхідно з урахуванням всіх особливостей пацієнта та хвороби3.

Чим допоможе Реліф Адванс® мазь

Цей місцевий ректальний засіб ефективно та швидко усуває запальні реакції. Крім того, він полегшує дискомфорт: свербіж, відчуття печіння та болю, зменшує розширення капілярів. Це дозволяє швидко розв'язувати проблему поганого самопочуття на початку лікування.

Мазь Реліф Адванс® містить глюкокортикоїди: лідокаїн та флуокортолон. Вони забезпечують швидке всмоктування слизовими активних компонентів препарату та прискорюють його дію.

Завдяки зручній формі та оптимально підібраному дозуванню прийом ліків залишається зручним та комфортним. Препарат був розроблений як комплексний засіб, що дозволяє знизити кількість супутніх засобів лікування.

Перш ніж використовувати мазь Реліф Адванс® чи будь-який інший лікарський засіб, слід обов’язково звернутися до лікаря та вивчити особливості застосування препарату.

_____________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Реліф Адванс, супозиторії ректальні №12, UA/7089/01/01 від 25.07.2017, Реліф Адванс, мазь ректальна туба 28,4 г туба, UA/1953/01/01 від 02.10.2019, Реліф, мазь ректальна 28,4 г туба, UA/3173/01/01 від 22.07.2019, Реліф, супозиторїї ректальні № 12 стрип UA/3173/02/01 від 06.03.2018, Реліф ПРО, супозиторії ректальні №10, UA/10318/02/01 від 30.08.2019, Реліф Ультра, супозиторїї ректальні № 12 стрип, UA/1954/01/01 від 12.08.2019, Реліф Про, крем ректальний 15г №1, UA/10318/01/01 від 30.08.2019

Література:

1. Захараш М.П., Пойда 0.1. Досвід використання Реліф® та Реліф® Адванс у практиці лікування хворих колопроктологічного профілю. – 2004. – №7. – 18-21.

2. Клинические рекомендации. Колопроктология / под ред. Ю. А. Шелыгина. — М.: ГЭОТАР-Медиа, 2015. — 528 с.

3. Захараш М.П., Пойда О.І. Геморой як проблема сучасної колопроктології (Досвід Українського колопроктологічного центру), Медична газета «Здоров’я України», 2002.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram