Безоплатні поїздки для медиків та збір на реанімобілі – допомога від Uber

Відбулася зустріч CEO Uber Дари Хосровшахі й керівника міжнародних звʼязків Uber Метью Девліна із керівництвом Інституту нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова НАМН України: директором Євгеном Педаченком, його заступниками, а також із безпосередніми учасниками проєкту компанії – лікарями та медсестрами.

МОЗ у співпраці з Uber, американською компанією, чий застосунок виклику таксі працює у 200 містах 67 країн світу, втілили ініціативу – безоплатні поїздки Uber до та з лікарень по всій Україні.

Акція охопила 14 українських міст: Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одесу, Житомир, Вінницю, Тернопіль, Хмельницький, Черкаси, Ужгород, Рівне та Кропивницький.

«300 медзакладів України взяли участь в ініціативі. А точніше 3000 медичних працівників скористалися промокодами на безоплатні поїздки! І, з огляду на посилені ракетні удари та відключення електроенергії, попит на транспортну підтримку серед медичних працівників лише зростає. Дякуємо!», – сказала заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

«Ми будемо з вами до перемоги, яка, я вірю, скоро настане! – Запевнив Дара Хосровшахі, додавши, що ініціатива безкоштовних поїздок медиків триватиме й надалі. – Саме ви, лікарі й медсестри, зараз на передовій, а ми прикриваємо тил задля того, щоби була змога вам виконувати свої обов’язки».

Також пану Хосровшахі розповіли про те, що Інститут нейрохірургії ні на день не припиняв роботу з дати повномасштабного вторгнення. Навпаки – навантаження тільки зросло. Мобільні бригади надавали допомогу постраждалим в Ірпені, Гостомелі, Бучі, коли ті були під частковою окупацією, а також виїжджали оперувати в деокуповані міста Харківської, Миколаївської, Херсонської областей, де досі працюють працівники медзакладу. З огляду на це наголошувалося на важливості придбання «швидких». Й невипадково. У грудні 2022-го фандрейзингова платформа UNITED24 & Uber запустила фандрейзинг Keep Ukraine Moving на реанімобілі. Сума збору та внесок, який зробила сама компанія, сягнули 1 500 000 $. Під час своєї поїздки в Київ Дара Хосровшахі оголосив про новий внесок на швидкі, ще 1 500 000 $. Тож загальний внесок Uber на машини швидкої допомоги через UNITED24 становив 3 000 000 $.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram