Ефективні ліки проти закладеності носа та нежитю

 

Нежить у дорослих і дітей супроводжується закладеністю носа та активним виділенням слизу. Правильно підібране лікування не тільки сприяє покращенню дихання, але і запобігає розвитку ускладнень. Синупрет — таблетки від нежитю*, які мають високий профіль безпеки та ефективності.

Чому виникає нежить?

Нежить або риніт супроводжується запаленням слизової оболонки носа. Це спричиняє набряк тканин і активне виділення слизу, що призводить до вираженого дискомфорту і проблем з диханням. При відсутності ефективного лікування запальний процес може перейти на носові пазухи, кістки черепа і спричинити безліч інших ускладнень1.

Причини виникнення риніту різноманітні:

  • вірусні, бактеріальні, грибкові інфекції;
  • алергічні реакції;
  • переохолодження;
  • негативна дія хімічних речовин;
  • довге знаходження в приміщенні з сухим і запиленим повітрям;
  • прийом деяких лікарських засобів. 

У дітей риніт протікає важче. Це зв’язано з особливістю будови їх дихальних шляхів. Вони вужчі та швидше набрякають.

Як лікувати риніт?

Нежить необхідно лікувати комплексно і з врахуванням причин його виникнення. При ГРВІ використання антибіотиків неефективно, в тривале застосування судинозвужувальних крапель викликає звикання2. 

Хороші результати при закладеності дає регулярне промивання носової порожнини сольовими розчинами. Також використовуються комбіновані препарати на рослинній основі, які допомагають нейтралізувати запалення і зняти набряк. При алергії обов’язково назначають антигістамінні засоби. В окремих випадках при наявності показань використовують кортикостероїди в вигляді спреїв.

Застосування Синупрету®

При лікуванні нежитю хороші результати дає Синупрет®. Це ефективний засіб, який має низку корисних властивостей:

  • секретолітична;
  • протизапальна; 
  • противірусна;
  • антибактеріальна.

Позитивний вплив Синупрету® на організм людини забезпечується тим, що в його складі присутні п’ять лікарських рослин. Це вербена, щавель, квітки первоцвіту і бузини, корінь генціани3. 

Вживання ліків змінює властивості секрету, який виділяється слизовою оболонкою носа, що допомагає його виведенню і знімає закладеність. Крім того, Синупрет знімає запалення і набряк слизової оболонки, пригнічує життєдіяльність багатьох респіраторних вірусів Препарат не тільки усуває прояви риніту, але і запобігає розвитку різноманітних ускладнень.

Застосовувати таблетки можна тільки після попередньої консультації з лікарем. Ця форма лікарського засобу підходить для дорослих і дітей від 6 років (для малюків краще придбати сироп або краплі). Препарат вживають згідно з інструкцією та з урахуванням рекомендованого дозування.

_____________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Синупрет® форте, таблетки, покрытые оболочкой, № 20. Р. П. № UA/4373/04/01

 

Список літератури:

  1. Burke T.F., Guertler A.T., Timmons J.H. Comparison of sinus x-rays with computed tomography scans in acute sinusitis // Acad. Emerg. Med.— 1994.—Vol.1.—P. 235-239.
  2. Johnson P.A., Rodriguez H.P., Wazen J.J., et al. Ciprofloxacin versus cefuroxime axetil in the treatment of acute bacterial sinusitis. Sinusitis Infection Study Group //J. OtolaryngoL.—1999.—Vol.28.—P. 3-12.
  3. Синупрет таблетки. Инструкция к препарату.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram