Вітаміни Навіщо нам потрібні вітаміни навесні? Гіповітаміноз, авітаміноз


Ми живемо, робимо якусь роботу, їмо, спимо, переживаємо різні емоції... При цьому витрачається наша енергія, зношуються наші м'язи, нерви, стираються суглоби - настає гіповітаміноз, авітаміноз... Для заповнення витраченого ми потребуємо їжі, води та повітря а також вітаміни.

Отриману їжу організм розщеплює до складових - білків, жирів, вуглеводів, води і газів, потім з них же синтезує те, що конкретно потрібно організму для відновлення його клітин, тканин, органів гіповітаміноз, авітаміноз порушує ці функції).

Всі ці процеси розпаду і синтезу називаються обміном речовин в організмі. Для швидкого і ефективного протікання всіх реакцій обміну речовин потрібні спеціальні активатори - ферменти і коферменти (вітаміни). гіповітаміноз, авітаміноз це зниження або відсутність вітамінів.

Ферменти - це вітаміни, пов'язані з білками, а коферменти - це вітаміни, пов'язані з фосфорною кислотою. Тобто вітаміни з ферментами - це ті «робочі конячки», які виконують основний обсяг метаболічних процесів в нашому організмі. Якщо вітаміни надходять в раціон - недостатньо, страждає якість обмінних процесів і, отже, загальний стан нашого здоров'я (гіповітаміноз, авітаміноз).

Виявляється близько 80% чоловіків і жінок не отримують з їжею рекомендованих норм вітаміни і мінералів.

Вітаміни - чому проявляється їх недолік (гіповітаміноз, авітаміноз)?

Підвищеною стомлюваністю, дратівливістю, сонливістю, зниженою працездатністю, зниженням імунітету, як наслідок - частими застудами також хронічними захворюваннями; у діток - відставанням у розвитку, поганою успішністю, підвищеною захворюваністю і т.д.

Несприятливі чинники навколишнього середовища, стреси, шкідливі звички, не раціональне харчування призводять в результаті, до більш швидкого зношування також старінню організму, (сприяє гіповітаміноз, авітаміноз якщо не приймати додатково вітаміни та інші корисні нутрієнти.

Які вітаміни навесні нам потрібні?

Так вітамін А підсилює імунний захист також бар'єрні функції слизових дихальних, сечостатевих шляхів, шлунково-кишкового тракту, шкіри, очей. У курящих людей завжди дефіцит вітаміну А.Гіповітаміноз, авітаміноз вітаміну А - зниження імунітету.

Вітаміни групи В (В1, В2, В3. В5, В6, В12) необхідні для повноцінної якісної роботи нервової, серцево-судинної, травної систем, кровотворення. Доведено, що вітамін В17 має виражену протиракової актівностью. Гіповітаміноз, авітаміноз це захворювання серця, судин, шлунково-кишкового тракту, підвищується кровоточивість.

Вітамін С активує вироблення захисних речовин, які протистоять інфекціям. Також зміцнює стінки судин, сполучну тканину, бере участь у синтезі колагену. Китайські вчені відкрили, що вітамін С перешкоджає старінню організму на рівні стовбурових клітин. гіповітаміноз, авітаміноз веде до зниження захисних сил, подгается організм частих інфекцій.
Вітамін Д необхідний для правильного розвитку і роботи кісткового апарату, шкіри. (Гіповітаміноз, авітаміноз призводить до порушення кісткової системи)

Вітамін Е називають «вітаміном молодості». Він покращує плинність крові, позитивно впливає на пам'ять, необхідний для активності статевої системи. (Гіповітаміноз, авітаміноз веде до захворювань статевої системи).

Вітаміни - їх роль в життєдіяльності людського організму неможливо переоцінити. Але неправильний само несвоєчасна прийом вітамінів може загострити перебіг різних захворювань, особливо гастриту, виразкової хвороби ШКТ, сприяти утворенню каменів у нирках і жовчному міхурі, викликати алергічні реакції.

Правильно діагностувати своєчасно лікувати авітаміноз гіповітаміноз може тільки фахівець.


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram