Краплі для швидкого одужання

Зниження температури навколишнього середовища призводить до розмноження хвороботворних бактерій. У результаті починається хвиля простудних захворювань. Сьогодні споживачі аптек все частіше цікавляться натуральними препаратами, а лікарі активно призначають їх для швидкого одужання в комплексі з іншими засобами. Імупрет® краплі — це комбінований препарат рослинного походження. Його активні компоненти мають комплексну дію: підвищують ефективність універсальних реакцій імунітету, що спрямовані на руйнацію патогених збудників, пряму противірусну, протизапальну та антибактеріальну дію. Виявляють також місцевий обволікаючий ефект, що сприяє зменшенню вираженості больових відчуттів.

Показання до застосування

Окрім загального підвищення  імунітету, краплі Імупрет® призначають для терапії простуди та хвороб верхніх дихальних шляхів:1

  • тонзиліт;
  • фарингіт; 
  • ларингіт.

Також препарат застосовується для запобігання ускладненням та повторних захворювань при респіраторних вірусних інфекціях внаслідок ослаблення імунної системи людини.

Фармакодинаміка та склад засобу

Активність компонентів, що входять до складу фітозасобу, є комплексною. Фармакотерапевтична дія препарату при лікуванні тонзиліту та фарингіту, а також з метою профілактики їх ускладнень полягає  у підвищенні ефктивності універсальних імуних реакцій руйнації патогенів  і базується на лікувальних властивостях рослинних речовин, що містяться в ньому:2

  • корінь алтею; 
  • квіти ромашки;
  • дубова кора;
  • трава кульбаби;
  • хвощ польовий,
  • листя горіха.

Полісахариди, флавоноїди ромашки та алтею посилюють внутрішньоклітинну руйнацію бактерій та зменшують набряк навколоносових пазух при інфекціях дихальних шляхів. Препарат є протизапальним, демонструє противірусний ефект проти грипу та паралельно активує лімфоцити.

Лікування краплями Імупрет®

Лікарі рекомендують вживання крапель Імупрет® у комплексній терапії, а профілактичне їх застосування в сезон грипу та застуди дозволяє уникнути застосування антибіотиків.3

Щоб препарат правильно працював, необхідно його правильно застосовувати, не відхиляючись від інструкції. Якщо лікар не призначив інше: 

Дорослим рекомендовано приймати по 25 крапель, дітям 6-12 років – по 15 крапель, з 2 років до 5 років – по 10 крапель тричі на день, а при загостренні хвороби 5-6 разів на добу. 

Як правило, ліки вживаються в нерозбавленому вигляді, але для маскування гіркоти дітям не забороняється давати їх, додавши в воду або сік.4

Препарат має мінімум побічних ефектів, добре переноситься та нейтрально взаємодіє з іншими ліками. Застосування Імупрет® має накопичувальний ефект, тому він рекомендований до тривалого прийому навіть після одужання.

Література:

  1. Мельников О.Ф., Пелешенко Н.А. Иммуномодуляция фитопрепаратами в терапии противовоспалительных заболеваний верхних дыхательных путей. Научная монография. Киев 2013.
  2. Мітін Ю. В. Хронічний тонзиліт: сучасний стан проблеми та шляхи її вирішення / Ю. В. Мітін, Ю. В. Шевчук // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. – 2007. - № 3
  3. Овчаренко Л.С., Вертегел А.О., Андріенко Т.Г. Використання імуномодуляторів рослинного походження у дітей // Здоров’я України. — 2005. — № 3 (212).
  4. Інструкція із застосування крапель Імупрет.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram