Лікарню Харкова обладанали сонячою елетростанцією з акумуляторами

У Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 встановили сонячну електростанцію з акумуляторами, яка може накопичувати енергію та забезпечувати заклад аварійним електроживленням у разі відключень електроенергії. Крім того, система сонячної станції складається з сонячних панелей та двох інверторів Fronius загальною потужністю 52 КВт.

Минулої зими саме Харківщина була одним з найбільш вразливих до відключень електроенергії регіонів. Встановлення сонячної станції дозволить медзакладу бути стійкішим в умовах аварійних відключень електроенергії, які можливі під час чергового енергетичного тероризму росіян напередодні зими. Це сприятиме безперебійному наданню медичних послуг мешканцям всього регіону. Крім того, завдяки такому обладнанню лікарня зможе використовувати сонячну енергію як джерело живлення та накопичувати її. Отже, медзаклад зможе суттєво економити витрати на електроенергію.

Проєкт реалізовано за підтримки німецьких партнерів, зокрема донора проєкту – компанії «BayWa r.e.», німецької асоціації сонячної енергетики (BSW), Асоціації сонячної енергетики України та Європейської асоціації сонячної енергетики (SolarPower Europe).

Міністерство охорони здоров’я висловлює подяку партнерам за енергетичну модернізацію українських лікарень у найбільш постраждалих від війни областях. Наявність таких сонячних панелей – це ще один крок до того, щоб зробити медзаклади енергетично незалежними та забезпечити безперебійне надання медичних послуг.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram