Ліквідуємо туберкульоз: Досвід України увійшов у збірник найкращих практик ВООЗ


Досвід України щодо впровадження мультисекторного підходу MAF-TB (Multisectoral Cooperation and Accountability Mechanism) в рамках боротьби з туберкульозом увійшов у збірник найкращих практик Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

У збірнику опубліковано передовий досвід адаптації та впровадження мультисекторного підходу MAF-TB на основі тематичних досліджень з шести регіонів ВООЗ.

"Український досвід імплементації та адаптації MAF-TB увійшов у збірник кращих практик ВООЗ. Це спільний результат фахівців Міністерства охорони здоров'я, Центру громадського здоров’я, Національної ради з питань туберкульозу та ВІЛ, Парламентської платформи боротьби з туберкульозом у тісній співпраці з Європейським регіональним бюро ВООЗ, Європейською коаліцією щодо боротьби з туберкульозом та з залученням громадськості й пацієнтських організацій. І такий результат - чіткий доказ того, що всі залучені до боротьби з туберкульозом сторони працюють злагоджено і йдуть у вірному напрямку, об'єднані спільною метою подолати туберкульоз”, – каже Яна Терлеєва, завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоров’я.

Україна взяла на себе низку міжнародних зобов’язань, виконання яких сприятиме подоланню існуючих соціальних проблем та ліквідації туберкульозу, зокрема шляхом реалізації мультисекторного підходу MAF-TB. Такий підхід передбачає залучення до боротьби з туберкульозом не лише організацій сектору охорони здоров’я, а й суміжних секторів та партнерів - щоби не просто подолати туберкульоз, а й усунути причини його поширення та існуючі бар'єри щодо ліквідації туберкульозу.

MAF-TB був розроблений ВООЗ у відповідь на запит держав-членів ООН та громадянського суспільства. Такий мультисекторний підхід покликаний сприяти координації між усіма учасниками процесу боротьби з туберкульозом. Метою MAF-TB є також підтримка ефективної співпраці та підзвітності урядів і всіх зацікавлених сторін на глобальному, регіональному та національному рівнях.


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram