Обрізання крайньої плоті – амбулаторна урологія

Обрізання крайньої плоті – ця хірургічна процедура вже давно не викликає подиву та не асоціюється виключно з релігійними уподобаннями.

Капюшон шкіри, який називається крайньою плоттю, покриває голівку пеніса. Обрізання - це хірургічне видалення крайньої плоті з пеніса. Ця процедура є амбулаторною та виконується урологом-хірургом. Вся процедура займає приблизно 30 хвилин, під місцевим знеболенням, або за бажанням, під загальним наркозом. Реабілітація проходить досить швидко, через тиждень, як правило, пацієнт повертається до звичного життя. В період реабілітації може спостерігатися набряклість та почервоніння.

У яких випадках доречно робити обрізання крайньої плоті – циркумцизію?

Є кілька вагомих переваг обрізання, включаючи менший ризик урологічних захворювань та полегшення гігієни статевих органів. Існують і прямі показання до процедури:

  • Звуження крайньої плоті, що призвело до запального процесу (фімоз, парафімоз)
  • Запалення голівки статевого члена (баланіт)
  • Запалення крайньої плоті (пастит)
  • Затримка сечовипускання
  • Рецидивуючі інфекції сечовивідних шляхів
  • Передчасна еякуляція

Згідно останніх досліджень, обрізання знижує ризик розвитку раку статевого члена, а статеві партнерки обрізаних чоловіків рідше хворіють на рак шийки матки. Також є дані, що ризик захворіти на інфекції, що  передаються статевим шляхом, у тому числі передача ВІЛ від жінки до чоловіка, значно зменшується.

Однією з найпоширеніших причин є релігійна традиція. Релігійні закони як іудаїзму, так і ісламу вимагають, щоб новонароджені хлопчики були обрізані. Також процедура стає все більш поширеною у Сполучених Штатах Америки та Африці, де також виконується хлопчикам після народження.

Деякі чоловіки вдаються до обрізання з естетичних міркувань.

Як проходить циркумцизія?

При обрізанні крайня плоть видаляється хірургічним шляхом, оголюючи голівку статевого члена, края крайньої плоті зшиваються нитками, які згодом розсмоктуються, а післяопераційний шов швидко стає практично непомітним. Розріз може виконуватися класичним хірургічним методом або із застосуванням лазерних технологій.

Деякі пацієнти вважають, що обрізання може вплинути на чутливість голівки пеніса, зменшуючи сексуальне задоволення від статевого життя, але це не було доведено в дослідженнях на сьогоднішній день.

Ускладнення від такої операції рідке явище, безперечно, варто звертатися до професіоналів, досвідчених лікарів урологів, які можуть гарантувати якість виконання хірургічного втручання та гарний косметичний результат.

Перш ніж зважитися на обрізання варто обговорити з вашим лікарем усі переваги та ризики процедури, враховуючи особисті уподобання, медичні показання, соціальні, культурні та релігійні фактори.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram