Пацієнт з хворобою нирок може обрати лікування гемодіалізом у приватному медичному закладі

З квітня НСЗУ виплатила лікарням 1 млрд 403 млн грн за лікування пацієнтів методом гемодіалізу. З них 58 млн грн отримали приватні медичні заклади.


Завдяки впровадженню Програми медичних гарантій пацієнти з нироковою недостатністю мають можливість обирати, в якому закладі йому отримувати гемодіаліз. Головна умова - такий заклад повинен мати відповідний договір з НСЗУ, а пацієнт - направлення на послугу.

Пацієнт може обрати заклад, що є ближчим до нього, або ж той, де йому більше подобається якість обслуговування. Раніше пацієнт, який потребував гемодіалізу, був змушений обирати заклад, відповідно до свого місця проживання, адже кілька разів на тиждень проходив процедуру гемодіалізу. Тепер він може отримати послугу в іншому місті. А НСЗУ заплатить за неї.

Договір на лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах мають 85 закладів. Серед них 2 приватних. Лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовахдля пацієнта є безоплатним, незалежно від форми власності закладу.

З квітня НСЗУ виплатила лікарням 1 млрд 403 млн грн за лікування пацієнтів методом гемодіалізу. З них 58 млн грн отримали приватні медичні заклади.

За цей період за Програмою медичних гарантій заклади надали майже 98 тис послуг гемодіалізу.

В оплату послуг з лікування методом гемодіалізу входить - виконання процедури гемодіалізу, лабораторні та інструментальні дослідження в рамках виконання процедури, діагностика та лікування анемії (в тому числі, медикаментозне), надання невідкладної медичної допомоги пацієнту при виникненні станів, що загрожують життю, а також направлення в інші заклади для надання медичної допомоги.

Щоб отримати безоплатно лікування методом гемодіалізу пацієнту потрібноотримати направлення лікаря-нефрологата звернутись з направленням до медзакладу, що надає такі послуги.

Програма медичних гарантій має щороку вдосконалюватися з акцентом на безпеку, якість та доступність. В НСЗУ вже відбулось два засідання робочої групи експертів за напрямом гемодіалізу в амбулаторних умовах. До нових вимог у наступному році фахівці запропонували внести пропозицію, щоб у разі госпіталізації пацієнта до іншого закладу, забезпечити його консультаціями нефролога і контролювати, щоб у нього були медичні вироби та ліки для проведення перитонеального діалізу. У разі необхідності -- забезпечити доставку цих матеріалів до місця госпіталізації пацієнта. Таким чином, послуга гемодіалізу у наступному році стане більш комплексною.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram