Пластичний хірург про основні нюанси ліпосакції

За допомогою ліпосакції вдається скоригувати так звані зони «депо» – живіт, поперек, область колін, зовнішню та внутрішню поверхню стегон. Перед проведенням процедури обов’язкова консультація пластичного хірурга. У цій статті розповімо про різні нюанси ліпосакції зі слів одного з лікарів Києва. 

Нюанси ліпосакції

Навколо цієї процедури багато помилкових переконань, неточностей, питань, на які ми спробуємо відповісти:

  1. Ліпосакція не допомагає схуднути. Процедура спрямована на корекцію форми тіла, до схуднення вона не має відношення. Коли людина набирає зайві кілограми, жирова тканина поступово розподіляється по всьому тілу. Під час операції жир забирають на певній ділянці, наприклад, в ділянці живота, таким чином загальні параметри фігури залишаються без змін. 
  2. Період реабілітації залежить від ділянки на тілі, що оперується. Після оперативного втручання на животі у стаціонарі доведеться затриматися на кілька днів, а після обробки підборіддя лікарню можна залишити вже надвечір. Як правило, у більшості випадків пацієнти повертаються до звичного життя за кілька тижнів, але з деякими обмеженнями.
  3. Не варто розраховувати на моментальний результат. Багато клінік, проводячи рекламні акції, обіцяють швидкий результат, проте на практиці виявляється, що відразу після операції ефект не помітний. Це пов’язано з різними причинами, одна з яких – набряки.
  4. Над збереженням отриманого результату необхідно постійно працювати. Під час ліпосакції лікар видаляє частину жирових клітин на певній ділянці. Однак згодом відкладення жиру можуть знову з'явитися, тому операція не може вирішити проблему назавжди. Для збереження нової форми тіла необхідно скоригувати раціон і займатися фітнесом.
  5. Існують протипоказання для проведення ліпосакції. Зазвичай, це серйозні соматичні захворювання. Але в ряді випадків пацієнтові відмовляють через неправильну мотивацію. Якщо в нього комплекс із приводу своєї фігури, спостерігаються психічні відхилення, то навіть після успішної операції він не помітить результату, який буде очевидним для інших.
  6. Процедура ліпосакції не впливає на покрови шкіри. Вважається, що операція підтягує шкіру, але це справедливо лише частково. Ліпосакція прибирає жирові відкладення, при цьому дерми лікар не торкається. Таким чином, якщо до процедури шкірні покриви не відрізнялися пружністю, то після неї проблема погіршиться. Саме з цієї причини ліпосакцію часто поєднують із методиками підтяжки.
  7. Розрізи та проколи. Під час операції лікар робить проколи та невеликі розрізи у природних складках шкіри. Після повного загоєння вони будуть ледь помітні. Щоб загоєння пройшло якнайшвидше і без ускладнень, пацієнту потрібно на кілька тижнів відмовитися від відвідування лазні та сауни, утриматися від інтенсивних фізичних навантажень.

Щоб скласти остаточне враження, порівняйте вартість ліпосакції в різних медичних закладах України, подивіться фото робіт пластичних хірургів та почитайте відгуки пацієнтів.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram