Повністю вакцинована людина хворіє на кір: чому так стається


В Україні триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору. Але й повністю вакциновані люди все одно можуть хворіти на кір. Чому так трапляється, пояснили у Міністерстві охорони здоров’я.

У МОЗ перерахували причини, з яких людина, яка отримала всі щеплення від кору, може захворіти на вірус:

  • Жодна вакцина не гарантує 100%-го захисту.
  • У 3-5% людей не формується імунітет після вакцинації проти кору. Тому вводять другу дозу вакцини, щоб забезпечити максимальний захист.
  • Інформація у довідках про щеплення може не відповідати дійсності.
  • Введено вакцину, яку зберігали за неналежної температури після її підготовки до застосування. Тобто вона втратила свої властивості.

Люди, чий організм не відповів на вакцину, мають бути захищені колективним імунітетом. Тому важливо вакцинувати понад 95% людей, щоб зупинити поширення вірусу та захистити тих, у кого не сформувався імунітет після вакцинації.

Пам’ятайте, кір – небезпечна хвороба, яка загрожує невакцинованим дітям та дорослим. Вона надзвичайно заразна, передається повітряно-крапельним шляхом. З 10 нещеплених людей, які контактували з хворим, 9 захворіють. Ліків проти кору не існує, і єдиний захист від хвороби – вчасна вакцинація.

У якому віці діти мають отримати щеплення вакциною КПК?Вакцину вводять двічі – в 1 рік та у 6 років. Якщо пропустили планове щеплення, потрібно наздогнати його чимшвидше. У разі, якщо дитина віком від 6 років не має жодного щеплення проти кору, їй рекомендовано ввести дві дози з інтервалом понад місяць.


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram