Правила вибору стоматологічної установки

Від вибору стоматологічного обладнання залежить якість і швидкість роботи лікаря, злагодженість взаємодії з асистентом, комфорт і зручність пацієнта. Не треба покладати це завдання на когось зі свого персоналу. Тільки сам лікар може визначити, яка стоматологічна установка найкраще йому підійде за розмірами, комплектацією та іншими особливостями. Розповідаємо, на що звернути увагу при виборі такого обладнання для свого кабінету. 

Визначаємося з виробником 

Краще надати перевагу бренду, який довго працює на ринку та зарекомендував себе з хорошої сторони. Якщо враховувати такі критерії, то варто виділити німецьку компанію Ritter. Уже понад 100 років бренд служить світовій стоматологічній спільноті. Компанія розробляє та виготовляє обладнання високого класу, у тому числі стоматологічні установки. Ті, хто мав змогу працювати з її технікою, зазначають її технологічність та якість. Сьогодні Ritter являється провідним постачальником медичної техніки преміум-класу. 

«Начинка» стоматологічної установки 

Потрібно чітко визначитися, яка комплектація необхідна. Краще дотримуватись правил золотої середини. Економія на «начинці» може призвести до значних витрат на додаткове обладнання. Часто куплені комплектуючі обходяться згодом дорожче, ніж придбання всього необхідного відразу. Але й варіант «все включено» не завжди потрібен. Важливо вибирати те обладнання, яке фахівець використовуватиме. Це може бути: 

  • автоматична внутрішня дезінфекція системи; 
  • інтраоральна камера з автофокусом; 
  • функція знезараження магістральної води; 
  • програмований блок лікаря; 
  • підіймальне сидіння для адаптації крісла до прийому дітей та ін. 

Освітлювач може йти в комплектації чи купуватися окремо. Потрібно протестувати верхню та нижню подачі. У кожної свої нюанси. У верхній — зручний механізм повернення, але треба перевіряти, чи вистачає довжини рукавів; а при використанні нижньої у стоматолога більше свободи в робочій зоні, але при різкому русі є ризик впустити інструменти. 

Ергономіка та дизайн 

Ергономічність установки — це не просто рекламний хід. Саме вона сприяє збереженню здоров'я стоматолога. Адже не всяке обладнання дозволяє лікарю та асистенту підтримувати зручну позу та зберігати комфорт під час багатогодинної роботи. Ергономічним має бути також крісло пацієнта. 

З дизайном все очевидніше: у дорогих моделей вишукані лінії, ретельно продумані дизайнерами, і багатий вибір кольорів оббивки, що дозволяє підібрати установку під фірмовий стиль клініки. 

Уточнюємо розмір 

Як правило, установка з робочим місцем лікаря та помічника займає 4 м2, але краще не розраховувати на усереднені параметри, а визначити конкретну цифру. Потрібно залишити 1,5–2 м з боку лікаря та асистента, а також не менше ніж 1,5 м вільного простору для пацієнта, щоб він вільно пройшов до кабінету та розташувався в кріслі. Вибираючи стоматологічну установку, необхідно заздалегідь уточнити її розміри, особливо якщо метраж кабінету знаходиться на нижній межі мінімально дозволеної площі. 

 

Джерело: сайт medigran.com 

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram