Топ-3 пластичних операцій в Україні

У 2023 році попит на послуги пластичних хірургів залишається стабільно високим. Жінки і чоловіки різного віку звертаються до фахівців, якщо мають медичні показання до хірургічного втручання або хочуть виправити недоліки зовнішності та почуватися більш комфортно у власному тілі. Адже красиве відображення у дзеркалі додає впевненості в собі, покращує настрій та підвищує самооцінку. 

У цій статті ми розкажемо, які пластичні операції роблять найчастіше. Досвідом ділиться столична Docber Clinic, що знаходиться на Новопечерських Липках.

Пластична хірургія по-українськи: з якими проблемами наші співвітчизники звертаються до лікаря

Засновник клініки, Дмитро Сергійович Березовський, належить до тих спеціалістів, які будуть відмовляти клієнта від процедури, якщо в ній немає реальної потреби. 

Майбутнім пацієнтам пропонує послугу безкоштовного онлайн-розбору проблеми по фото, детально консультує на очних зустрічах. Лікар має досвід роботи і в косметології, і в хірургії, тому завжди пропонує пацієнту краще рішення.

До найзатребуваніших послуг клініки належать:

  • блефаропластика;
  • абдомінопластика;
  • підтяжка обличчя.

Розглянемо особливості кожної.

Блефаропластика — це хірургічне втручання, розраховане на корекцію зони навколо очей і повік. Надлишки жирової тканини і шкіри висікають, роблять підтяжку. У результаті вирішується така проблема, як нависання повік. Маніпуляція дозволяє змінити форму розрізу очей. Причиною звернення до пластичного хірурга не завжди є вікові зміни. Глибокі зморшки та складки шкіри з'являються й у результаті різкого схуднення, некоректного догляду чи попереднього некваліфікованого хірургічного втручання. Іноді опущені кутики очей — результат спадковості, і це теж можна змінити.

Абдомінопластика проводиться задля корекції форми живота. Видалення надлишку жиру і шкіри, підтяжка м'язів роблять силует підтягнутим, окреслюють талію. Серед основних причин проведення втручання — розтяжки і обвисання живота, розходження м'язів, рубці після операцій чи травм, генетично зумовлена некрасива форма живота, нависання шкіри, через яке не видно пупок. До цих проблем призводять вагітність і пологи, вікові зміни тіла, різке схуднення.

Підтяжка обличчя має на меті усунення вікових змін. Завдання хірурга полягає у корекції овалу обличчя за умови збереження індивідуальних рис, результат втручання має виглядати природно. Фейсліфт необхідний при глибоких зморшках, обвисанні шкіри в зоні щік (т. з. брилі), шиї, складках перед вухами, деформації вилиць тощо. Корекція виконується в одній зоні чи кількох одночасно.

Хто найчастіше звертається до пластичного хірурга

Якщо йдеться про підтяжку обличчя, найчастіше у клініку звертаються люди у віці 40+. Молодшим, як правило, можна допомогти методами косметології. Оптимальний сценарій виглядає приблизно так: шкіра почала втрачати пружність, але ще не надто провисає, ще зберігає певну еластичність. За таких умов вдається досягти яскраво вираженого результату.

Абдомінопластика найпопулярніша серед жінок після пологів та людей, що різко скинули вагу. Процедура доволі складна, реабілітація триває до чотирьох тижнів, а результат залишається надовго. У будь-якому випадку лікар ухвалює рішення про необхідність хірургічного втручання залежно від віку, стану здоров'я людини, ступеня вираженості змін та результату, який хочеться отримати.

Пластичні операції — важливий крок до вдосконалення тіла, що повертає йому здоровий вигляд.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram