В медичних ЗВО, попри військову агресію, надалі забезпечуватимуть умови для навчання українських та іноземних студентів — Ірина Микичак

Заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак зустрілась з надзвичайним і повноважним послом Індії в Україні Харшем Кумар Джейном та другим секретарем посольства Санджеєм Раватом. Сторони мали можливість обговорити подальшу співпрацю щодо навчання індійських студентів у закладах вищої медичної освіти та можливість створення безпечного середовища з гнучким графіком відвідування.

Також заступниця міністра акцентувала, що саме внаслідок російської агресії діти і студенти змушені переривати навчання, потерпають від постійного стресу.

Вона також наголосила на важливості для України продовження дієвого співробітництва з Індією — країною, що лідирує за кількістю громадян, які обрали українські медичні університети для навчання.

«Сьогодні Україна переживає вкрай непрості часи, однак ми докладаємо усіх зусиль, щоби зміцнювати українську медицину, посилювати розвиток наших закладів вищої медичної освіти та створюємо безпечні умови для кожного студента, який обирає українські університети. Особливо посилюємо якість дистанційного навчання. МОЗ зацікавлене у подальшому співробітництві України та Індії», — сказала заступниця міністра охорони здоров’я України.

У ході зустрічі також обговорили питання забезпечення своєчасного отримання академічних транскриптів індійськими студентами, які переводяться до інших університетів. А також розширення міжнародної академічної мобільності шляхом визначення третіх країн з метою сприяння продовженню навчання індійськими студентами в інших країнах.

Також важливим питанням було складання індійськими студентами тестового іспиту «КРОК».

Заступниця міністра поінформувала індійську сторону про те, що з метою забезпечення безпеки іноземних студентів в період воєнного стану МОЗ України розробило проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань “22 Охорона здоров’я”».

Постанова дозволить студентам-іноземцям складати іспит «КРОК» у центрах сертифікаційного тестування поза межами України, за місцем їх постійного проживання чи тимчасового перебування, в тому числі на території Індії.

На зустрічі також йшлося про адаптацію освітніх програм українських медуніверситетів до вимог Національної медичної комісії Індії, відповідно до яких мінімальна тривалість навчання для громадянина Індії має складати 54 місяці, з яких не менше ніж 12 місяців — практичного стажування.

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак зазначила, що Міністерство відкрите для прийняття будь-яких конструктивних пропозицій від індійської сторони.

Своєю чергою, надзвичайний і повноважний посол Індії в Україні пан Харш Кумар Джейн подякував за проведену зустріч та висловив слова вдячності й підтримки Україні.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram