Світильники стоматологічні. Важливість використання світильників у стоматології

Важливість використання світильників у стоматології

Стоматологічний світильник – обладнання, яке значно покращує якість послуг, що надаються клінікою стоматології. Воно дозволяє чітко бачити операційне поле, включаючи ротову порожнину, зубну емаль та зуби, виконувати різноманітні процедури – очищення та полімеризацію зубів, встановлення імплантатів, інші завдання.

Тому в стоматологічній практиці не використовуються стандартні домашні світильники. Потрібно підібрати особливу модель, яка забезпечить гарну видимість без впливу на очі та можливісті тривалої експлуатації. Безтіньові світильники працюють завдяки вмонтованим світлодіодним лампам, які дають рівномірний світловий потік оптимального кольорового спектру.

До якості стоматологічних світильників висуваються особливі вимоги відповідно до міжнародних медичних стандартів. Виробництвом таких приладів займаються лише перевірені компанії, тому купуйте обладнання на надійний платформах, які безпосередньо співпрацюють з виробниками. Однією з таких в Україні є стоматологічний інтернет-магазин «МедДент».

Характеристики світильників для стоматології

Стоматологічні світильники мають відповідати певним вимогам, щоб забезпечувати якісне освітлення. Тому при їх придбанні слід враховувати наступні показники:

  1. якість світлового потоку – оцінює рівень освітленості, що забезпечується, та вимірюється показниками у Люксах та Люменах;
  2. кольорова температура (у Кельвінах) – колір та вплив світла на очі, найкращими за кольоровою температурою є світильники денного холодного спектру з параметрами 3500-5000К;
  3. розмір світлового поля – площа, на яку розповсюджується освітлення;
  4. кількість світлогодин безперервної роботи – скільки зможе пропрацювати лампа до необхідності заміни світлодіодів.

Окрім безпосередньо якості освітлення звертають увагу на конструкцію світильника. Сучасні моделі обладнуються одним або декількома куполами. Вони можуть розташовуватись стаціонарно на стелі, або встановлюватись на підлозі з можливістю переміщення світильника. Поворотний механізм дозволяє направити джерело світла туди, куди потрібно.

Світлодіодні світильники мають міцний пластиковий корпус, який захищає їх від різноманітних зовнішніх впливів, у тому числі температурних коливань, потрапляння вологи, механічних пошкоджень. Регулювання положення та рівня освітленості у деяких моделей здійснюється вручну, хоча є більш інноваційні варіанти з дистанційним та сенсорним управлінням. Потрібно оцінити та порівняти характеристики декількох моделей безтіньових світильників, а вже потім обирати той варіант, який найкраще підійде для вашого стоматологічного кабінету або клініки.

Джерело: сайт meddent.com.ua.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram