Як правильно доглядати за шкірою обличчя навесні?


Нарешті дочекалися весни! Березень майже позаду, але коливання погоди і температури не вщухають. У цей період шкіра потребує особливого догляду. Лущення, почервоніння або, навпаки, жирний блиск – добре знайомі дівчатам "неприємнощі". Тож як правильно доглядати за шкірою обличчя навесні? Ми запитали про це провідних експертів б'юті-індустрії Черкас, а вони поділилися власними лайфхаками.

Насамперед – правильне очищення: поради від інтернет-магазину професійної та декоративної косметики Showroom Cherkassy

Шкіра виконує захисну функцію і щодня виділяє захисний жировий шар. Якщо неправильно її очищати, то жир накопичується на поверхні, твердне і забиває пори. Щоб уникнути цього, потрібно просто дотримуватися етапів очищення шкіри. А саме:

  1. Зняття макіяжу гідрофільною олією. Потрапляючи на суху шкіру, гідрофільна олія проникає в пори і починає розчиняти шкірний жир. Також розчиняє силікони, воски і жири в косметиці.
  2. Умивання. Це необхідно, щоб змити залишки гідрофільної олії та інші забруднення, які в олії не розчиняються.
  3. Нанесення тоніка. Він знімає залишки макіяжу і засоби для вмивання з обличчя. До того ж додатково зволожить шкіру, відновить рН-баланс і звузить пори.
  4. Нанесення сироватки для обличчя. Сироватка – це засіб з високою концентрацією активних компонентів. Вони бувають різні: зволожують шкіру, роблять більш гладкою, підвищують пружність, зменшують зморшки. Якщо вам вже є 25 років, можна сміливо використовувати зволожуючі сироватки, а з 30 років додавати anti-age догляд.
  5. Нанесення крему для обличчя. Після того, як сироватка вбереться, наносимо крем для обличчя за типом шкіри. Крем зволожує шкіру, насичує її корисними компонентами і захищає від негативного впливу середовища.

Якщо щодня витрачати 5-10 хвилин на догляд, то незабаром ви побачите, як зміниться ваша шкіра.



Що всередині, те і зовні

Взимку шкіра страждає від постійного перепаду температур, холодного і сухого повітря в приміщенні. Тому навесні догляд за обличчям повинен бути спрямований на:
  1. Усунення зневоднення. Для цього в першу чергу потрібно контролювати кількість води, яку ми п'ємо. На обличчя вдень, якщо стійка плюсова температура, наносимо зволожуючий крем обов'язково з SPF.
  2. Заповнення вітамінів в організмі. Рекомендовано пити курсом полівітаміни, а також використовувати креми з такими важливими вітаміни, як А,С,Е. Ці потужні антиоксиданти захищають від вільних радикалів і уповільнюють старіння.
  3. В косметичному кабінеті можна пройти курс апаратних процедур – мікроструми, фонофорез. Під час цих процедур завдяки спеціальним косметичним засобам шкіра зволожується і відновлюється, а завдяки струмопровідним електродам підвищується м'язовий тонус, відбувається активація клітинного обміну, лімфодренаж, розгладжуються зморшки.

За зиму нормальна шкіра цілком могла перетворитися в суху, а нормальна і жирна – в жирну проблемну. Так що не варто діставати баночки з кремами, що залишилися з осені – швидше за все, доведеться підбирати нову косметику.

Навесні очищати шкіру потрібно особливо ретельно. Радимо в цей час пройти кілька процедур щадного пілингу, в цьому випадку дуже доречним буде аквапілинг. Він дбайливо очищує шкіру, насичує її вологою і киснем, запускає внутрішні процеси оновлення. Дуже важливо використовувати активні очищаючі маски, скраби, лосьйони.

Також важливо правильно живити і зволожувати шкіру. Враховуйте, що в наших широтах вже до середини квітня сонячна активність підвищується, а шкіра, яка відвикла від сонця за зиму, може бути дуже чутливою до ультрафіолету. У багатьох вже ранньою весною з'являється ластовиння і не сходять до кінця осені. Саме тому потрібно обов'язково підбирати креми, що містять UV-фільтри з SPF від 8, а краще від 15.


Які процедури пройти?

Навесні рекомендуємо пройти декілька салонних процедур, без яких втомленій шкірі просто не обійтися. Професійна чистка або аквапілинг допоможе шкірі повноцінно дихати і самовідновлюватися.

Жінкам після 35 років варто задуматися про проходження процедури глибокого зволоження шкіри – курсу біоревіталізації або мезотерапії. Зрілій шкірі досить складно самостійно або за допомогою тільки кремів відновити водний баланс, який похитнувся за зиму.

Якщо ж шкіра стала в'ялою, сірою і пористою, допоможе мікрострумова терапія. Через особливості впливу ця процедура відмінно стимулює всі внутрішні ресурси організму, допомагає шкірі буквально прокинутися після зимової сплячки, повертає їй молодий, квітучий вигляд.

Правила весняного догляду за шкірою

Кілька простих правил допоможуть швидше відновити здоровий вигляд шкіри і повернути їй свіжість:

  • не використовуйте занадто жирні "зимові" креми;
  • не забувайте регулярно користуватися тоніком, робити масаж шкіри обличчя;
  • якщо з проблемами не вдається впоратися самостійно протягом двох тижнів – треба обов'язково звернутися до досвідченого косметолога.


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram