ЮНІСЕФ доставив в Україну понад 650 тисяч доз вакцин проти поліомієліту

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 543 000 доз пероральної поліомієлітної та 110 160 доз інактивованої поліомієлітної вакцин у межах Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (ГІЛП). Це чергова поставка від ЮНІСЕФ з початку спалаху захворювання, зафіксованого у країні наприкінці 2021 року, що покликана убезпечити дітей від цієї смертельно небезпечної інфекції.

«ЮНІСЕФ зобовʼязується допомагати зміцнювати спроможність української системи охорони здоровʼя, зокрема послуги з імунізації, особливо зараз, коли країна переживає важкі часи. Розв’язання проблеми стрімкого поширення поліомієліту не можна відкласти на потім — вона потребує якнайшвидшого реагування. Ця хвороба невиліковна, але їй можна ефективно запобігти за допомогою вакцинації. Якщо ваша дитина пропустила щеплення проти поліомієліту, будь ласка, подбайте про те, щоб зробити його якомога швидше», — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Поліомієліт — дуже заразне захворювання. Його спричиняє вірус, який вражає нервову систему й може призвести до паралічу або навіть смерті. При цьому інфікована людина може залишитися паралізованою на все життя — хвороба нерідко супроводжується інвалідністю.

«Вакцинація проти поліомієліту критично важлива, особливо з огляду на те, що у країні триває війна. Люди масово переміщуються, тому пропускають рутинні вакцинації за календарем щеплень і вчасно не отримують медичну допомогу. Через це суттєво погіршується здатність протистояти спалаху хвороби серед дітей і дорослих. Наше завдання — забезпечити продовження вакцинальної кампанії, яку Міністерство охорони здоров'я України розпочало в лютому 2022 року», — підкреслив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України.

На поліомієліт можуть захворіти всі невакциновані люди — як дорослі, так і діти. Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, діти мають отримати шість доз вакцини проти поліомієліту — у 2, 4, 6, 18 місяців, далі у 6 і 14 років.

ЮНІСЕФ постачає вакцини в Україну з дотриманням усіх правил безпеки, гарантуючи зберігання вакцини за відповідних температур під час доставки.

Зберігання та доставка отриманої вакцини в регіони відбуватиметься за підтримки проєкту USAID «Безпечні та доступні ліки для українців» (SAFEMed).






Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram