Зміцнюємо потенціал країни у зборі стратегічної інформації щодо ВІЛ

24-28 квітня у Тбілісі (Грузія) проходить регіональний воркшоп з розвитку потенціалу для аналізу даних щодо ключових груп інфікування ВІЛ, організований Європейським офісом Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Серед учасників представники 15 країн Центральної та Східної Європи, а також Балкан. Україну представляють експерти Центру громадського здоров’я.

Метою заходу є покращення збору та аналізу даних програм з тестування та лікування для ключових груп інфікування ВІЛ-інфекції, а також впровадження новітніх методологій дослідження у 2023-2025 роках.

“Воркшоп дасть учасникам можливість отримати необхідні навички та знання для ефективного аналізу та інтерпретації даних про ВІЛ-інфекцію серед осіб з ключових груп інфікування у своїх регіонах. Це дозволить виявити недоліки та значно покращити послуги з тестування та лікування ВІЛ в Україні”, - розказує Людмила Легкоступ, головна фахівчиня з управління та протидії ВІЛ-інфекції ЦГЗ.

Дані UNAIDS показують зростання нових інфекцій в Східній Європі та Центральній Азії, Латинській Америці, Близькому Сході та Північній Африці. У Азії та Тихоокеанському регіоні нові дані свідчать про зростання нових випадків інфікування ВІЛ там, де раніше спостерігалось їх зменшення.

Ключові групи інфікування ВІЛ становлять менше 5% населення світу, але вони та їхні партнери складають майже 70% нових випадків інфікування. У кожному регіоні світу є ключові групи, які особливо вразливі до ВІЛ-інфекції. Особливо високий ризик інфікування ВІЛ виявлено серед людей, які вживають наркотики ін’єкційно, працівниць комерційного сексу, трансгендерних жінок та чоловіків, які мають секс з чоловіками.

У заході беруть участь фахівців, які працюють у галузі профілактики та лікування ВІЛ, включаючи працівників органів охорони здоров'я, експертів з аналізу та дослідження, а також представники громадських організацій.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram